Bajern Minhen želi da kupi veliko ime u Premijer ligi

Bajern Minhen želi da kupi veliko ime u Premijer ligi

Ovog leta, Mančester junajted će okrenuti stranicu. Strana Old Traforda, pojačana dolaskom Ser Džima Retklifa, namerava da počisti svoj čin. Dobro je počelo otkako je odlazak Rafaela Varanea na kraju sezone bio zvaničan u utorak. Međutim, Francuz neće biti jedini koji će spakovati kofere pošto „Crveni đavoli“ žele da se rastanu sa nekoliko elemenata, uključujući Entonija Martijala (na kraju njegovog ugovora), Kejsmira i Antonija. Ali to nije sve. Nedavno je britanska štampa obelodanila da se kapiten reprezentacije Bruno Fernandeš (29) ne smatra neprevodivim.

Portugalac ne isključuje nijednu opciju

Regrutovan za 55 miliona evra u prozoru transfera za zimu 2020, bivši igrač Sporting CP-a brzo je stavio celu Englesku pod noge. Kao vođa, čak je nasledio i traku za ruke. Uprkos tome, veznom igraču nije garantovano da će sledeće godine biti u Mančesteru. Ispitano od strane DAZN Nedavno je pričao o svojoj budućnosti. „Trenutno ne razmišljam ni o čemu drugom. Oиigledno, to ne zavisi samo od mene, zar ne? Igrač uvek mora da želi da bude ovde, ali u isto vreme, morate želeti da ostane. U ovom trenutku imam utisak da je to na obe strane.“

Dodao je: „Ne razmišljam previše o budućnosti, pogotovo zato što, očigledno, ova sezona nije bila na nivou kojem sam se nadao, bilo pojedinačno ili kolektivno, do sada. (…) Dakle, ako želite da budem veoma iskren, ako moram da razmišljam o tome da ne nastavim u Premijer ligi, to će biti tek posle Evrosa, jer mi ništa ne može oduzeti pažnju od finala FA kupa i Evra, jer trenutno nema ništa važnije od toga. (…) Da budem iskren, ako budem morao da razmišljam da li da nastavim u Premijer ligi, to će biti posle Evropskog prvenstva“.

Bajern Minhen ga želi

Portugalac zbog toga želi da završi sezonu tiho na klupskom nivou i provede miran Euro 2024, pre nego što pogleda svoju budućnost. Međutim, već nekoliko meseci se priča o njegovoj budućnosti. Povezan sa Al-Hilalom u Saudijskoj Arabiji prošlog februara, igrač pod ugovorom do juna 2026. i dalje je zainteresovan za Saudijsku Pro Ligu, kako je precizirano Telegraf Jutros. Prema našim informacijama, FK Barselona ga takođe gleda. Međutim, Britancima nije dao nikakav predlog. Međutim, ponuda bi mogla da stigne narednih nedelja iz Nemačke.

Indipendent otkriva da je Bajern Minhen, koji želi da donese novu krv na sredini terena, naseo na Bruna Fernandeša. Njegov profil i velika ambicija su kvaliteti koje veoma ceni uprava, ali i Tomas Tuhel. Na izlasku, Nemac bi možda mogao da ostane u Bavarskoj. Što se tiče Mančester junajteda, vrata nisu zatvorena za portugalskog fudbalera, koji je jedan od najboljih transfera poslednjih godina. Međutim, prilika da ga proda po atraktivnoj ceni možda se neće ponoviti s obzirom da mu je ostalo još samo dve godine ugovora i produžetak nije na dnevnom redu. Nemci, koji ciljaju novo veliko ime u Premijer ligi posle Sadija Manea i Harija Kejna, žele da zakorače u proboj i potpišu talentovanog i karakternog igrača čija se vrednost procenjuje na 70 miliona evra.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.