Klan Ansu Fati prisiljava da ga smesti u neverovatan klub

Barča: Ansu Fati želi da ubedi Ksavija

To je bio idealan izbor na papiru. Prošlog leta, kada je Ansu Fati preuzeo od Brajtona da bi se vratio na pravi put posle komplikovane sezone u Barseloni, svi su delovali ubeđeno da je to bila savršena odluka. Prilika da se ponovo otkriju senzacije u veoma razigranom timu, po naređenju modernog trenera Roberta De Zerbija.

Ali nije išlo po planu. I dalje hendikepiran fizičkim problemima i ne nužno na vrhunskom nivou kada je stao na teren, španski internacionalac je imao još jednu tešku sezonu. 2 gola na 17 utakmica Premijer lige (uključujući samo 3 starta), i mesec dana bez ijedne utakmice. Pod ovakvim uslovima Brajton neće pokušati da ga zadrži na kraju sezone.

Opcija u La Ligi

Glavobolja i za FK Barselona, koji vidi da vrednost igrača i dalje pada i kome će možda biti teško da se rastane od njega ovog leta, dok je vrlo malo verovatno da će ostati pod Ksavijevim naređenjem. Samo, kao što je naznačeno Estadio Deportivo, u pratnji igrača, znamo gde da ga smestimo. Andalužanski mediji otkrivaju da je Boris Fati, otac igrača, već nekoliko puta zvao upravu Sevilje FC da ponudi usluge svog sina.

Igrač, koji je odrastao u sevilja regionu i nosio boje kluba kao dete, bio bi prilično raspoložen da se oproba u Sevilji. Obostrani interes, pošto bi Seviljanci bili spremni da ga dočekaju bez oklevanja. Međutim, finansijski aspekt je komplikovan pretpostaviti za klub sa juga Španije, koji se ne valja u zlatu i koji, kao i Barča, mora da se bavi finansijskim fer-plejom La Lige, dok bi drugi finansijski moćniji klubovi mogli da se jave. Ali u klanu Fati, Sevilja se smatra idealnom destinacijom da se vrati na pravi put…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.