Premijer liga: Arsenal radi posao protiv Mančester junajteda i vraća im tron

Premijer liga: Arsenal radi posao protiv Mančester junajteda i vraća im tron

Okršaj na vrhu na programu ovog 37. dana Premijer lige, ove nedelje. U mano manu koji im se suprotstavlja Mančester sitiju, koji je u subotu pobedio Fulam (4-0) , Arsenal je otputovao u Mančester junajted sa samo jednim ciljem na umu: da vrati tri boda sa Old Traforda kako bi održao san o tituli, 20 godina posle njihove poslednje nacionalne titule. Suočen sa mandžunskom stranom u krizi i oslabljen čestim fizičkim problemima, londonski klub je nameravao da iskoristi svoj neverovatan zamah od eliminacije iz C1 od strane Bajern Minhena (četiri uzastopne pobede u ligi) kako bi ostvario svoje ciljeve.Man United
0Arsenal
120′
L. TrossardZavrљio


S obzirom na velike uloge oko ovog meča, Arsenal je počeo meč sporim trotinetom. Ako je njihov početak utakmice bio poremećen apropsimacijama u restartu koje ipak nisu eksploatisali neprecizni Crveni đavoli napred, londonski klub je postepeno stizao poverenje. Sigurni u svoju snagu, „Guneri“ su ubrzali utakmicu, što je nateralo Mandžunjane da se pomere. Želeći da se defanzivno razuveri, Man Utd je na kraju izgubio nogu u prvoj jasnoj prilici protivnika. Kriv za loše poravnanje, Kejsmiro je ostavio teren otvoren za Havertza na desnom boku. Posle nekih popravki na ivici prostora, Nemac je igrao u Trosardu na skoroj postavi koji je savladao Onanu ravnim stopalom (0-1, 20′), za svoj 12. gol u Premijer ligi u sezoni. Zapanjen, Man Utd je pokušao da ponovo pokrene mašinu, ali se suprotstavio odbrambenoj čvrstini njihovog protivnika.

Misija obavljena za Arsenal!

Iznad svega, „Crveni đavoli“ su se borili da kolektivno reaguju, bez sumnje hendikepirani odsustvom Bruna Fernandesa. Bez izuzetnih, Arsenal je pokazao efikasnost da vodi postupak na pauzi. Sa ograničenim sredstvima, Mančester junajted nije bio u stanju da odgovori svom londonskom kolegi uprkos stvarnoj želji da ide napred imajući u obzir Garnačovu aktivnost na frontu napada Mandžunijana. Drugo poluvreme je počelo po istim standardima kao i prvo: sterilno posedovanje „Gunera“, otpad u konstrukciji na strani Crvenih đavola. Malo preduzimljivije, meštani su pokazali prve znake revolta. Veoma istaknut od početka meča, Garnačo je pokušao da iskoristi svoju strast i kvalitet projekcije kako bi destabilizovao protivnički tim.

Ipak, Argentinac se konstantno suprotstavio neprobojnom odbrani Arsenala poput Salibe čistom kao i uvek u svojim intervencijama (49′, 57′, 58′). Ako je Odegaard probudio Arsenal dalekometnim šutem koji je blokirao Onana blizu svog mesta (64′), Man Utd je povratio momentum ulaskom Antonija. Još osvajački, mandžunska strana je više blistala u poslednjih 20 metara, a da nije zaista umešala Reja, koji je bio oprezan na šutu Antonija (73′). Videvši da je Man Utd povratio svoje boje, Arsenal je konačno povratio kontrolu nad utakmicom. Dva puta je Onana napravio odlučujuće spasavanje ispred Martinelija, a potom i Rajsa kako bi održao svoj tim u životu (79′, 83′). Posle toga, Arsenal je odbranio prednost gvozdenom pesnicom do poslednjeg zvižduka. Ne sijajući, londonski klub je privremeno povratio poziciju lidera. Osma i pobeđena drugi put zaredom u ligi, Man Utd je daleko od uveravanja da će igrati u Evropi sledeće godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.