PL: Čelsi srušio Notingem Forest i vratio se u top 6

PL: Čelsi srušio Notingem Forest i vratio se u top 6

Ove subote Čelsi je otputovao u Notingem Forest na 36. meč Premijer lige. Posle dve uzastopne pobede u ligi, londonski klub je imao priliku da se pomeri na šesto mesto sa Njukaslom, koji je ovog popodneva odigrao nerešeno sa Brajtonom, ako pobede na Siti terenu. Istovremeno, istočnoj midlandskoj strani je bila potrebna samo tačka da definitivno obezbedi svoje mesto u engleskom vrhunskom letu sledeće godine.

Ako je Mudryk stavio „Plavce“ na pravi put otvaranjem pogotka na sjajnom dodavanju od Palmera (0-1, 8′), Redsi su se odmah vratili u igru zahvaljujući Bonijevom ekvilajzeru (1-1, 16′). Zaostaju posle pauze posle gola Hadson-Odoija (2-1, 75′), „Plavci“ su preokrenuli plimu za dva minuta preko Sterlinga (2-2, 80′) i Džeksona (2-3, 82′) da bi savladali lokalno stanovništvo. Ukoliko ova pobeda dozvoli Čelsiju da se vrati u top 6 (ispred Njukasla na gol razliki), Notingem Forest, koji će tri puta pogoditi Petrovićev uspravne, igraće za opstanak u Premijer ligi protiv Burnlija poslednjeg dana.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.