Everton se odriče žalbe protiv odbijanja bodova

Everton se odriče žalbe protiv odbijanja bodova

Izvesno je da će Everton igrati u Premijer ligi sledeće sezone. Remiom u Luton Taunu prošlog vikenda (1-1), Tofejsi su osigurali opstanak u engleskom vrhunskom letu pošto su sada 11 bodova ispred prve zone relegacije sa dve utakmice do kraja. S tim što je relegacija u torbi, klub iz Mersajsajda je odlučio da odustane od žalbe na njen odbitak od dva poena zbog nepoštovanja finansijskih pravila Premijer lige prošlog aprila.

„Fudbalski klub Everton povukao je žalbu na odluku nezavisnog komiteta Premijer lige da klubu uvede odbitak od dva boda zbog kršenja pravila profitabilnosti i održivosti Premijer lige za računovodstveni period koji se završava juna 2023. godine. Saslušanje, zakazano za kraj meseca, neće se održati i klub će sezonu Premijer lige 2023/24 zaključiti odbijanjem od dva boda“, navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.