Mančester junajted: Kejsmiro potpuno srušen

Mančester junajted: Kejsmiro potpuno srušen

Veče za zaborav. Mančester junajted je u ponedeljak uveče ponižen na stadionu Kristal Palasa na Selhurst parku i doživeo je težak poraz od 4:0. Osim poraza, ovaj tužan rezultat stavlja „Crvene đavole“ u veoma lošu poziciju u trci za Ligu šampiona, pošto su osmi u Premijer ligi i sa preostale tri utakmice. Posle nemira, sada već mnogo osporavani Erik 10 Hag je priznao da je njegova strana „nedovoljno obavešten. Pokušali smo da uradimo šta smo mogli, ali nismo bili dovoljno dobri. Kao glumci, mi smo odgovorni. Moram da preuzmem odgovornost za to, ali ću pronaći energiju i iskoristiti je za nedeljnu utakmicu.“.

Međutim, među na meti igrača, Kejsmiro, koji je već izdvojen ove sezone, posebno je kritikovan od strane engleske štampe. I ako je njegov trener priznao da je „Nemoguće je okriviti rezultat za jednog igrača“, Brazilac je potpuno propustio svoju utakmicu i čak je sedam puta driblao protiv Palasa, što je rekord Premijer lige ove sezone. Ocenjeno je sa 2/10 od strane BBC, pre svega nakon što je bio kriv za prvi gol Majkla Olisea, kao i za treći i četvrti gol Orlova.

Casemiro umešan u tri od četiri postignuta gola

Pored pisane štampe, konsultanti, poput Džejmija Karagera, bili su virulentni prema bivšem veznom igraču Madriđana. „Mislim da kejsmiro treba da zna večeras (juče) da su mu ostale samo tri utakmice na najvišem nivou. Naredne dve ligaške utakmice i finale kupa, onda bi trebalo sebi da kaže da mora u MLS ili Saudijsku Arabiju. Uvek se setim izreke ‘napusti fudbal pre nego što te fudbal napusti’. Fudbal ga je napustio. Na najvišem nivou, on mora da stane tamo i ode.“rekao je bivši čovek Liverpula.

Rio Ferdinand, takođe nije poštedeo iskusnog Brazilca posle meča: „Kejsmiro, ostani budan“, napisao je Englez na X posle prvog gola Olisea. Ne imenujući ga, bivša Mandžunijan Ešli Jang je takođe bila iskrena: „Ako ne žele bar da beže, biće u nevolji. Bila je ovo događajna sezona, ali večeras previše igrača nije bilo u najboljem izdanju. Palata je ostavila utisak da se radi o muškarcima protiv dece.“. Prema ugovoru do juna 2026. sa MU i sa platom od 408.000 € nedeljno, Casemiro je na izlasku. Kraj avanture sa gorkim ukusom…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.