Totenhem: Pred krizom se sprema veliki preokret Anžea Postekoglua!

Totenhem: Pred krizom se sprema veliki preokret Anžea Postekoglua!

Kako kvantifikovati Totenhemovu sezonu? Pošto je počeo veoma dobro pod podsticajem Anžea Postekoglua savršeno opušteno u svojoj novoj ulozi, Spursi su izgubili nit odličnog početka sezone. Međutim, sve se promenilo 6. Domaćin Čelsiju da potvrdi višenedeljni fudbal visokog leta sa trenerom koji je osvajao titule trenera Premijer lige meseca (tri, napomena urednika), Londonci su pukli protiv svojih komšija. Čvrsto pretučen, ovaj drugi je takođe dobio dva crvena kartona i izgubio je mnoge ključne igrače zbog povrede te noći. To je bio prvi preokret u atipičnoj sezoni, pošto je Totenhem prošao bez pobede u četiri utakmice.

Ange Postecoglou poziva na velike promene u Totenhemu

Suša koja je neminovno proširila jaz između Heung-min Sonovih saigrača i krem engleskog vrhunskog leta. Sada peti u Premijer ligi, londonski klub nema za šta da igra na kraju sezone. Uživajući u udobnoj prednosti u odnosu na svoje gonioce, Spursi su predaleko od Aston Vile da bi išli i češali kvalifikacije za Ligu šampiona. Sumorna situacija koja potvrđuje gorak osećaj ovog izdanja za Totenhem 2023-2024. Sposoban da ima odlične performanse, ekipa Guglielmo Vikarija je takođe doživela velike padove. To je trenutno slučaj u ligi sa tri poraza zaredom, pre nego što otputuje na Anfild gde će se ove nedelje (5.30 časova) suočiti sa Liverpulom.

Neizbežno, ova situacija nervira Ange Postecoglou. Australijski trener, koji je prošlog leta stigao iz Seltik Glazgova, gotovo je neoprostiv u svojoj prvoj sezoni na najvišem nivou. Nestrpljivi da vide da klub stavlja sve šanse na svoju stranu da krene napred, ovaj drugi je izvršio ozbiljan pritisak na svoje direktore na konferenciji za novinare ovog petka: „Treba nam promena. Promene mora da se dese. Idemo u potpuno drugom smeru, ali očekujemo da isti ljudi budu uključeni. To se neжe desiti. Imali smo dva (transfer) prozora i imali smo neka dešavanja igrača, to je sigurno, ali kada kažem da još uvek imamo dug put, o tome vam pričam.»

Prozor letnjeg transfera koji obećava da će biti živan

Jasno je da nema naviku da se zaustavlja na rečima, 58-godišnji taktičar takođe, kako se navodi, interno radi na tome da pogura sve da se pripreme za leto u Londonu. Kao rezultat toga, Telegraf prenosi da Spursi imaju dva plana za predstojeći prozor transfera. Jedan bi bio bez Lige šampiona, drugi sa. U svakom slučaju, Totenhem je ciljao trojicu igrača koji neće biti zadržani ovog leta ako bude data ponuda. Ričarlison, koji je u problemu od dolaska u prestonicu, neće biti pošteđen, kao ni Emerson Rojal, čiji nastupi nisu jednoglasno priznati. Postecogluova prioritetna oblast je sredina terena. Iskusan dežurni čovek koji i dalje pruža lojalnu uslugu, Pjer-Emil Hojbjerg više nije deo Spursovih planova, koji će ga ovog leta pustiti sa još godinu dana ugovora.

Slučaj Iva Bisume je drugačiji. Impresivan ove sezone, malijski vezni igrač je važan za Totenhem koji nije potpuno zatvoren za ideju rastaja sa njim u slučaju dobre ponude, tvrde naše kolege širom Lamanša. O odlascima koji se očekuju, Postecoglou je potvrdio da neće biti sentimentalan: »Već smo doneli neke teške odluke, dozvolili smo nekim iskusnim igračima da napuste klub početkom godine, neki po izboru. Ali opet, osećam da ako stvarno želimo da se promenimo, to znači promene. Moraš da donosiš odluke. Samo, igraćemo na određeni način, treniraćemo na određeni način i imaćemo određeni mindset, a to nije za svakoga.Kada je reč o dolascima, ta medijska kuća ukazuje na to da je nekoliko imena već na stolu osoblja u Londonu. Prate se Konor Galager, Rafina, Tošin Adarabijo, Amadu Onana i Semjuel Iling-Junior. Poruka je jasna: Anže Postecoglou će u narednim mesecima još više transformisati Totenhem.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.