Čelsi sprema transfer vredan 55 miliona evra!

Čelsi sprema transfer vredan 55 miliona evra!

Čelzi je još uvek daleko. Od dolaska novog menadžmenta engleski tim više nije uspeo da napravi sebi mesto na vrhu postonja. Ali to je bio cilj Toda Boehlyja i njegovih timova. Doduše, jasno je da su imali ambicije da se takmiče sa Mančester sitijem i Liverpulom u Premijer ligi dok su igrali u Ligi šampiona. Ali Bluz ne zna ni jedno ni drugo. Lišeni Evropskog kupa, na strani Stamford Bridža trenutno su osmi na tabeli lige sa 51 bodom posle odigranih 35 odigranih utakmica.

Čelsi je dugo bio zaljubljen u Mesinha

Zaostaju 29 bodova za Arsenalom (1) i 28 iza Skajblusa, koji imaju utakmicu u rukama. Međutim, poslednjih godina je izvršeno dosta ulaganja, kako u pogledu trenera, tako i kod igrača. Ali to se ne isplati. Štaviše, Londonci više nemaju nužno odrešećene ruke s obzirom da moraju da izbalansiraju svoje finansije, jer imaju deficit od oko 290 miliona evra. Zbog toga moraju da isprave situaciju, jer računaju na više od 100 miliona evra u prodaji igrača ovog leta. Uprkos ovoj pretnji iz Premijer lige, Čelsi ne mora nužno da namerava da ostane razuman.

Zaista, Englezi proučavaju tržište i već su spremni da potpišu veliki ček kako bi kupili novi talenat. On je Estevão Willian Almeida de Oliveira Gonçalve, poznat kao Messinho. U poređenju sa svojim idolom La Puglom, 17-godišnji Brazilac je oduševljen Palmeirasom gde igra zajedno sa izvesnim Endrikom. Rođen 2007. godine, ovaj svestrani vinger je nadaren loptom pod nogama. Poslednjih godina često se dovodio u vezu sa FK Barselonom, klubom koji ga tera da sanja. Međutim, Pari Sen Žermen se takođe pominje kao ozbiljan takmac za dolazak rodom iz Franke.

Bluz će poslati ponudu

Šampioni Francuske su u prošlosti dali nekoliko ponuda za krek auriverde. Ali svi su odbijeni. Čelsi već neko vreme prati i brazilsko U23 čudo. Pre nekoliko meseci, Sport obelodanio da je engleski klub spreman da izmiri svoju 100 miliona evra i doda bonuse koji bi mogli da podignu račun na 75 miliona evra. Ovog petka, UOL napravio nova otkrića na tu temu. Da, „Plavci“ su veoma zainteresovani za igrača. Međutim, njihova ponuda biće drugačija od iznosa najavljenih pre nekoliko meseci.

Tako UOL objašnjava da su „Plavci“ odlučili da u ovom slučaju žestoko napadnu i da će poslati predlog od 30 miliona evra Palmeirasu za svog igrača, autora 6 utakmica ove sezone (1 gol). Oni će takođe dodati bonuse koji mogu da povećaju konačnu transakciju na 50€ ili čak 55 miliona evra. Znatna suma za Mesinha, koji je mogao da stigne u London tek kada ode u starost. Ali Sunce uverava da se još ništa ne radi i da će ulog ipak verovatno porasti posle ofanzive Čelsija. Da se nastavi…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.