Liverpul: Jirgen Klop konačno prekinuo tišinu o svom okršaju sa Mohamedom Salahom

Liverpul: Jirgen Klop konačno prekinuo tišinu o svom okršaju sa Mohamedom Salahom

Scena je prošle nedelje zaobišla svet i očigledno nije uspela da zapali englesku štampu. Tokom meča protiv Vest Hema, Jirgen Klop je imao žestoku prepirku sa Mohamedom Salahom na strani bacanja. Egipćanin, koji je trebalo da dođe kao zamena, imao je nesuglasice sa nemačkim tehničarem i njih dvojica su govorili jezikom koji nije bio baš kažnjiv. I dok su svi pričali o tome posle utakmice, Mohamed Salah je posle toga imao neke jake reči. „Ako progovorim, biće vatre. Naravno“, rekao je on, dok je nekoliko minuta ranije Klop na kratko na konferenciji za novinare saopštio da je incident zatvoren.

„Već smo razgovarali u svlačionici. Za mene je gotovo. To je moj utisak.“ Utisak koji se zapravo ne deli i poslednjih nekoliko dana je bio napet na strani Liverpula. Engleska štampa nije oklevala da kastigira Mohameda Salaha i čak je pozvala na njegov odlazak ovog leta. Stoga je bio imperativ da se kuća Redsa stavi u red kako ne bi pokvarili poslednje nedelje Jirgena Klopa u njegovom klubu. Upravo ovog petka, na konferenciji za medije, nemački trener se vratio prvi put, do detalja, na ispadanje sa Mohamedom Salahom.

Jürgen Klopp objašnjava

„To je potpuno rešeno. To nije problem. Da se nismo poznavali toliko dugo, ne znam kako bismo ovo podneli.“– rekao je on pre nego što je nastavio. „Ali mi se toliko dugo poznajemo i previše poštujemo jedni druge, tako da to zaista nije problem. Mislim da imamo pravo da se bavimo ovakvim stvarima potpuno nezavisno od bilo kakvih spoljnih očekivanja. To je u redu sa nama. To nije priča.“. Takođe je iskoristio priliku da, po njegovom mišljenju, objasni razloge ove napete razmene. „Generalno gledano, najbolja situacija bi bila da svi budu na najboljem mogućem mestu. Da pobeđujemo u utakmicama, da postižemo mnogo golova“..

Dodao je: „Da, situacija verovatno ne bi bila potpuno ista, jer Mo uopšte ne bi bio na klupi. Sve zavisi jedni od drugih.“Klop je potom objasnio. Mora se reći da poslednjih nedelja Mohamed Salah deluje daleko od svog nivoa igre na početku sezone. Iako i dalje ima impresivnu statistiku sa 17 golova i 9 asistencija u ligi, postigao je dva gola na poslednjih 10 mečeva. I naravno, ne pomaže da se oslobodimo frustracije. Ali Jirgen Klop je izgleda već okrenuo stranicu. Ostaje da se vidi da li je to slučaj i za Egipćane. Odgovor će biti u nedelju protiv Totenhema.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.