PL: Fil Foden izglasao igrača godine od strane novinara

PL: Fil Foden izglasao igrača godine od strane novinara

Posle veličanstvene sezone sa Mančester sitijem, Fil Foden (23) je dobio nagradu za najboljeg fudbalera godine 2024. godine od strane Udruženja fudbalskih pisaca, koje predstavlja više od 900 fudbalskih novinara u Engleskoj i Velsu. Uživajući u svojoj najboljoj sezoni statistički, takođe je bio odlučujući u nekim utakmicama da dođe do sva tri boda. Englez je dobio 42 odsto glasova, ispred Gunerovog Deklana Rajsa i njegovog saigrača Rodrija, koji je bio treći. Martin Odegaard, Oli Votkins i Kol Palmer kompletirali su prvih šest. Erling Haaland je prošle godine osvojio nagradu, kao i Ruben Dijas 2021.

„Biti proglašen fudbalerom godine od strane Udruženja fudbalskih pisaca je ogromna čast. Veoma, veoma sam srećan što sam primio ovu nagradu ali ne bih to mogao da uradim bez pomoći saigrača. Imamo veoma poseban tim igrača u Sitiju i imam privilegiju da budem deo te grupe“. rekao je posle ceremonije dodele nagrade. On nije jedini igrač Mančester sitija koji je osvojio ovaj lični trofej. Njena koleginica Bani Šo takođe je dobila akcenat.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.