Premijer liga želi da napravi veliku revoluciju u prozoru transfera!

PL: Izbrisan post koji je dao nadu Šefildu

Već nekoliko godina Premijer liga je postala najatraktivnija liga za jednog igrača. Pored velike konkurentnosti između 20 timova u engleskom vrhunskom letu, liga preko Lamanša crpi svoju moć iz svog velikog ekonomskog rasta zahvaljujući prodaji TV prava. Ali sada, ovaj sočni ekosistem je ugrožen zbog nekoliko pravila koja velika engleska fudbalska tela žele da stave na svoje mesto. Najnovije? Postavite potrošnju i platežnu kapu za 2025-2026. godinu kako biste ograničili disparitete između klubova Premijer lige.

Juče je o ovom predlogu trebalo da glasa ovaj drugi. A njih 16 je reklo da se zalaže za plan za implementaciju ovog novog zakona. Osim što mančester junajted, Mančester siti i Aston Vila odbijaju, Čelsi je takođe bio uzdržan. Dok su Everton i Notingem Forest bili pogođeni ove sezone finansijskim fer-plejom, ovaj sistem ima tendenciju da stavi pravednost u odluke engleskog finansijskog nadzornog tela, optuženog da je udario samo na male klubove.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.