Mančester junajted otvorio vrata odlasku Markusa Rašforda!

Mančester junajted otvorio vrata odlasku Markusa Rašforda!

Vremena su komplikovana na teritoriji Mandžunijana. Mančester junajted, koji je proteklog vikenda imao nerešeno 1:1 od Burnlija, trenutno je šesti u Premijer ligi i mora da se bori do kraja sezone kako bi bio u Evropi za „Crvene đavole“. Komplikovana vežba za Erika 10 Haga koja neće biti bez posledica. I zaista, sa pogledom na sledeću sezonu, očekuje se da će doći do mnogih promena. Dok Rafael Varane, Brendon Vilijams i Entoni Martijal dolaze do kraja ugovora, neki elementi kao što su Džejdon Sančo, Antonije i Mejson Grinvud su na izlasku kako je otkriveno Telegraf.

Međutim, još jedan rukovodilac „Crvenih đavola“ mogao bi da bude primoran da napusti klub. U klubu od 2005. godine gde je trenirao, Markus Rašford (26 godina) ima tešku sezonu. Autor 8 golova i 5 asistencija na 40 utakmica, propustio je sezonu. Desni bek, koji je produžio ugovor u junu 2023. sa XXL ugovorom do juna 2028. godine, nije uspeo da preuzme vođstvo nad timom u oluji, za razliku od ostalih igrača kao što su Kobi Majnoo (19 godina), Alehandro Garnačo (19 godina) i Rasmus Hojlund (21 godina) prema upravi engleskog kluba.

Komplikovan slučaj

Doduše, Mančester junajted želi da se osloni na svoje omladince koji će sledeće sezone biti neprenosivi. Status koji Markus Rašford neće imati. Dvadesetšednogodišnjaka „Crveni đavoli“ smatraju mogućim starterom ukoliko se da zanimljiva ponuda. Otvoren za diskusiju, engleski klub zna da je Pari Sen Žermen, koji će na putu za Real Madrid ostati bez Kajlijana Mbapea, opcija, pogotovo što se u Engleskoj mnogi zalažu za ovaj potez.

Međutim, biće teško videti markusa Rašforda kako napušta Mančester junajted. Sada zarađuje 325.000 funti nedeljno, odnosno 380.000 € nedeljno, engleski igrač ima emolumente koji će verovatno biti velika prepreka za mnoge timove. Pored toga, njegovo mlado doba i dug ugovor znače da ćete sigurno morati da platite XXL sumu da biste ga privukli. To je skup slučaj koji će verovatno uplašiti mnoge udvarače. Međutim, Markus Rašford više nije neprevodiv i ovo je prava prekretnica u njegovoj mankunijskoj avanturi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.