Tijago Silva najavio odlazak iz Čelsija

Tijago Silva najavio odlazak iz Čelsija

Stranica se okreće u Čelzi. Stigavši u London 2020. posle nekoliko godina dobre i lojalne službe u Pari Sen Žermenu, Tijago Silva je brzo sve stavio u dogovor. Njegovo iskustvo na najvišem nivou kao i njegovi mnogi kvaliteti bili su dragocena imovina za „Plavce“, koji su podigli Ligu šampiona na kraju svoje prve sezone 2021. godine. Bivši igrač AC Milana je imao svoje padove i padove, ali i mnoge promene u engleskoj prestonici. Tu je bila i prodaja kluba, koji je prešao iz ruku Romana Abramoviča novim američkim vlasnicima uključujući Toda Boehlyja.

Bilo je i višestrukih promena trenera, od Tomasa Tuhela do Grejema Potera, Frenka Lamparda i Maurisija Poketina. Trener sa kojim je bio manje u centru pažnje, ipak je učestvovao na 34 utakmice u svim takmičenjima, uključujući 30 kao starter (4 gola). Na kraju ugovora 30. juna Brazilac je nekoliko puta pozvao da nastavi avanturu u Londonu. Ali Čelzi je odlučila da nastavi dalje. Klub iz Premijer lige je u ponedeljak to vest saopštio putem saopštenja za javnost objavljenog na svom sajtu.

Čelsi se oprostio od Tijaga Silve

„Posle četiri godine provedene u Čelsiju, Tijago Silva će napustiti klub krajem kampanje 2023/24. Od dolaska u besplatan transfer u avgustu 2020. godine, Tijago je imao 151 nastup za Les Bleus, osvajanje Lige šampiona, Fifa klupskog Svetskog prvenstva i UEFA Super kupa. Posle toga, 39-godišnji fudbaler, čiji je povratak u Brazil sa Fluminenseom, već nekoliko nedelja pominje lokalnu štampu, poslao je emotivnu poruku navijačima i stanovnicima Stamford Bridža.

„Čelsi mi mnogo znači. Došao sam ovde sa namerom da ostanem samo godinu dana i to je na kraju trajalo četiri godine. Ne samo za mene, veж i za moju porodicu. Moji sinovi igraju za Čelsi, tako da je veliki izvor ponosa biti deo porodice Čelsi – bukvalno zato što su moji sinovi ovde. Nadam se da će moći da nastave karijeru ovde, u ovom pobedničkom klubu u kojem mnogi igrači žele da budu deo. Mislim da sam u svemu što sam uradio ovde za ove četiri godine, uvek dao sve od svog. Ali, nažalost, sve ima početak, sredinu i kraj.“

Brazilska dirljiva poruka

Igrač, koji je trenutno povređen, dodaje: „To ne znači da je to definitivan kraj. Nadam se da ću ostaviti otvorena vrata kako bih mogao da se vratim u bliskoj budućnosti, ali u drugačijoj ulozi ovde. Ali… To je neopisiva ljubav. Mogu samo da ti se zahvalim. Očigledno, kada sam počeo ovde, to je bilo tokom pandemije tako da nije bilo navijača na stadionu. Međutim, zahvaljujući društvenim mrežama, to je za mene postalo nešto veoma posebno i kada su navijači počeli da se vraćaju na stadion i život se vratio u normalu, počeo sam da osećam mnogo naklonosti i poštovanja prema svojoj istoriji i svojim počecima ovde“.

On zaključuje: „Dovoljno je teško oprostiti se u najsličnijim okolnostima, ali kada postoji obostrana ljubav, to je još teže. Ali plava, uvek plava. Uz svačiju podršku, došao sam u klub kao lider iako se nisam osećao kao da sam stigao kao novajlija. Uvek je teško uklopiti se, ali malo po malo postao sam član grupe i (Frenk) Lampard je odigrao veliku ulogu u tome. Zahvalan sam mu na tome. To je bio san, definitivno san. Ni u najluđim snovima nisam mogao ni da zamislim da mogu da postignem tako velike stvari i osvojim jednu od najboljih profesionalnih titula, Ligu šampiona, u jednom od najvećih klubova na svetu. Zbogom onima koji odu i ne vrate se. Nameravam da se vratim jednog dana…“ Poruka je stigla.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.