Liverpul je postigao potpuni dogovor sa svojim novim menadžerom

Liverpul: Jirgen Klop potvrdio prednost za svog naslednika

Navijači Liverpula su tu vest čekali od 26. januara. Datum kada je Jirgen Klop najavio da će „napustiti Liverpul na kraju sezone“, u intervjuu zvaničnoj medijskoj kući kluba objavljenom na društvenim mrežama. Mogu da razumem da жe to biti љok za ljude kada to иuju, ali mogu bar da pokuљam da objasnim. Ali još uvek donosim ovu odluku, u koju sam ubeđen (…) Ponestaje mi energije. Znam da nisam mogao da nastavim da radim posao iznova i iznova.“

Bio je to iznenađujući i neočekivani izlazak koji je iznenadio u smislu tajminga, pošto je Liverpul i dalje bio u sporu da osvoji Ligu Evropa i Premijer ligu. Međutim, objava je morala brzo da se svari i Liverpul je počeo da traži naslednika. Ime Ksabija Alonsa, herojskog trenera Bajer Leverkuzena, brzo je dobilo na zamahu. Mogućnost je isključena posle želje bivšeg veznog igrača Redsa da nastavi sa timom koji je i dalje nepobeđen u Evropi.

Liverpul platio fejenordu između 10 i 15 miliona evra

Druga opcija bio je Rúben Amorim, menadžer Sporting Portugala, koji je takođe odbio ponudu i umesto toga ide u drugi klub Premijer lige. Tada je bilo neophodno brzo pronaći ime i nedavno se saznalo da je crveni klub pre nekoliko dana postigao dogovor sa Arneom Slotom (45 godina) holandskim trenerom Fejenorda. I ovog petka uveče, Atletika Liverpul i klub iz Eredivizija su se dogovorili da Arne Slot postane naslednik Jirgena Klopa na Anfildu.

Da bi ga potpisao, Liverpul je platio naknadu između 10 i 15 miliona evra Stadionklubu, pošto je bio pod ugovorom sa holandskom garderobom do 30. juna 2026. godine. Fejenord je odbio inicijalnu ponudu od 9 miliona evra, ali su dve strane sada postigle dogovor. Osvajač Eredivizije prošle godine, zatim Holandskog kupa ove sezone, 45-godišnji menadžer uskoro će biti zvanično postavljen na čelo Liverpula i imaće težak zadatak da prođe Klopovu eru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.