OM se suočava sa jakom konkurencijom za Paula Fonseku!

OM se suočava sa jakom konkurencijom za Paula Fonseku!

Između OM-a i Paula Fonseke, to je dugotrajna priča koja je daleko od toga da je pronašla svoj epilog. Već 2023. portugalski tehničar LOSC-a bio je blizu da se pridruži Canebièreu, ali ga je zadržao Olivije Letang i po ugovoru koji mu ističe u junu 2024. Sada slobodan da se pridruži klubu po svom izboru, Fonseka, koji čini čuda u LOSC-u sa veoma ograničenim odredom, nema manjak dvorjana.

Naravno, Marsej mu je za ovo leto stavio prioritet da zameni privremenog menadžera Žan-Luja Gaseta. Fonsekovo ime je pomenuto u februaru, ali i tamo je ugovor koji povezuje portugalskog tehničara sa LOSC-om blokirao svaku mogućnost konkretnog zbližavanja. Ako je OM spreman da udvostruči svoju trenutnu platu od LOSC-a, to možda neće biti dovoljno za finalizaciju unije dve stranke.

Vest Hem voli Paula Fonseku

Jer, nastupi Les Doguesa u Ligi 1, ali i u Konferencijskoj ligi sa ekipom koja je daleko od toga da bude gužva u Francuskoj zapali su za oko mnogim evropskim klubovima. Ako ga AC Milan drži na oku, on nije prioritet u očima kluba iz Lombarda i Zlatana Ibrahimovića koji lično upravlja dosijeom i gleda Marka van Bommela kako smo vam otkrili. Morate da gledate u Englesku da biste videli opasnost za Marsej, a posebno za London. Prema našim izvorima, Vest Hem je posebno naklonjen bivšem treneru Porta, Šakhtaru Donjecku i AS Romi koji je ove sezone izgubio samo 8 puta na 45 mečeva u svim takmičenjima sa Lilom (odnos od 1,80 poena uzetih po utakmici u proseku).

Sadašnji menadžer Dejvid Mojes uopšte nije siguran da će nastaviti na kraju ugovora na kraju sezone. Da mu je londonski klub u februaru dostavio ponudu za ugovor o produžetku ugovora, eliminacija Čekićara u Kupu Evrope protiv Bajer Leverkuzena kao i propast kluba u Premijer ligi (8. u ligi sa samo jednom pobedom u poslednjih 7 mečeva) jasno nagoveštavaju kraj avanture za 60-godišnjeg škotskog tehničara. Posle mete Rubena Amorima i Julena Lopetegija, predsednik Dejvid Saliven i tehnički direktor Tim Steidten ozbiljno razmišljaju o Paulu Fonseki koji je fokusiran na kraj sezone za LOSC ali koji sada ima dobre šanse da napusti Sever do juna…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.