Kolaps Liverpula u najgore moguće vreme

Kolaps Liverpula u najgore moguće vreme

Derbiji su poražavajući upravo u Evropi. Onaj u Milanu krunisao je Inter, šampione po 20. put u svojoj istoriji, i zgrozio AC Milan, koji je kapart na 19 titula. Juče je Liverpul osuo na propast „Redsa“ i verovatno spasao Everton od oslobađanja. Iznad svega, naneo je veliku štetu timu Jirgena Klopa, čije su se nade za četvorostruki kolaps srušile za mesec dana. Liverpul je 17. Onda ga je Atalanta prošle nedelje nokautirala iz Lige Evropa. A sada je njegov arhi rival Everton taj koji je ukažuo nade da će osvojiti titulu u Premijer ligi.

Sada zaostaje 3 boda za Arsenalom, a 1 bod ispred Mančester sitija (koji imaju dve utakmice u rukama), Liverpul se verovatno oprostio i od te titule. „Kraj je trke za titulu liverpula. Skoro kao da je kraj. Samo treba da se uvere da će završiti sezonu jako. Imali su dovoljno šansi u igri ali trenutno nisu dovoljno klinički u obe oblasti“.Džejmi Karager, bivši odbrambeni igrač Redsa je uključio konsultanta Nebeski sportovi. Dok su se navijači nadali legendarnom kraju sezone koji će ispratiti poslednje mesece Jirgena Klopa, koji će napustiti klub na kraju tekuće sezone, sve se raspada. I ima mnogo uzroka.

Darwin Nuñez prikačen od Carraghera

Prvo, tu je defanzivna pomama, oličena u prvom golu Evertona sinoć. Broj grešaka ili grešaka pronađenih u jednoj radnji je nedostojan kandidata za titulu. I podseća na druge velike promašaje ove sezone, koji su izneli svoje mišljenje o rezultatima. Tu su i izostanci igrača koji su kaznili Jirgena Klopa. Na primer, Diogo Jota je bio nedostupan od sredine februara do sredine aprila, kada je bio veoma efikasan. Konačno, Liverpulu će nedostajati težak golgeter u ključnim trenucima. Darvin Nunjez nije bio sinoж protiv Evertona.

„Šansa koju je Nunjez propustio pred poluvreme je neoprostiva na ovom nivou. To nije prihvatljivo na ovom nivou, pogotovo kada Liverpul stremi ka tituli. Mislim da treba da se postavio pitanje.“, potkačio je Karagera posle utakmice. Mohamed Salah je takođe usporio tempo u najgorem mogućem trenutku postigavši samo dva gola sa penala u poslednjih 7 odigranih utakmica. Liverpul se srušio u novčanom vremenu, izgubivši u Evertonu prvi put od 2010. Razočaranje je užasno, a Jirgen Klop je imao samo izvinjenje.

„Mogu samo da se izvinim svima koji su sa nama. Teško nam je, ali znam da je posebno teško našem narodu. Trebalo je bolje da uradimo, ali nismo i zato smo izgubili.“– objasnio je posle sastanka. Sada mu je ostalo još 4 utakmice da završi avanturu sa Redsima sa stilom, i nada se neverovatnom padu Arsenala i Mančester sitija da veruje u titulu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.