Napreduju razgovori između PSŽ-a i Mančester junajteda za Manuela Ugartea

Napreduju razgovori između PSŽ-a i Mančester junajteda za Manuela Ugartea

I dok je Vitinha uložio dobru sezonu kako bi PSG dobio pun potencijal, Manuel Ugarte ne bi trebalo da ima taj luksuz. Urugvajski internacionalac, koji je gromoglasno debitovao kada je stigao u PSG prošlog leta, video je da mu vreme igranja opada kako je sezona napredovala i njegov uticaj smanjen kao pero. Njegova grinta, njegova sposobnost da ponovi napore i nametne konstantan presing zavela je više od jednog pariskog navijača koji je bio oduševljen potezom Luisa Kamposa koji je stavio 60 miliona evra na sto da otme veznog igrača koga predstavlja Horhe Mendeš iz Sportinga.

Ako je na kraju pariski golman odigrao 37 mečeva u svim takmičenjima za svoju prvu godinu na Porte de Saint Cloudu, to je bilo pre svega njegovo odsustvo sa velikih događaja, posebno u Ligi šampiona, što ga je nateralo da provede komplikovan kraj sezone. Stoga je teško zamisliti da stub Marsela Bielse u Selestu ponovo počne na istoj osnovi sledeće sezone. U početku sklon odlasku iz Pariza ovog leta, Manuel Ugarte, koji je trenutno fokusiran na Kopa Amerika, očigledno se pomirio sa idejom o preranom odlasku iz francuske prestonice.

Manuel Ugarte je napravio razlog za svoju budućnost u PSG

Mora se reći da bivši igrač Sporting CP-a nije svario tretman Luisa Enrikea prema njemu. Ugarte je razumeo da nije bio u planovima španskog trenera tokom druge polovine sezone i posebno nije cenio to što nije imao objašnjenje sa LE na tu temu. Podaci su, međutim, jednostavni, trener PSG-a je uočio blagi tehnički deficit nekompatibilan sa njegovim kolektivnim projektom. Vođstvo koje je iskopala tabla vodi do Amadua Onane (Everton) i posebno Žoao Nevesa (Benfika) obiluje ovim pravcem.

Od tada do sada, izgledi da se pridruži Mančester junajtedu sve češće su mu se dopali. Pre svega zato što posebno ceni amblematični engleski klub koji je zainteresovan za njegov profil već nekoliko nedelja. Razgovori se čak odvijaju već duže vreme između dva kluba. Međutim, prema našim informacijama, pozicije su sve bliže i ideja da se Manuel Ugarte vidi u dresu Mančester junajteda sve više dobija na težini. Sada ostaje da sačekamo kraj Kopa Amerika gde igrač sija sa Urugvajem i da definiše uslove finansijske operacije. Kao podsetnik, Manuel Ugarte je prošlog leta koštao 60 miliona evra…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.