Estêvão, Chelsea-in 17-godišnji brazilski grumen koji ruši sve na svom putu

Estêvão, Chelsea-in 17-godišnji brazilski grumen koji ruši sve na svom putu

„Fudbalski klub Čelsi postigao je dogovor sa Palmeirasom o potpisivanju napadača Estêvão Williana. Brazilac će se narednog leta zvanično pridružiti Čelsiju“, ponosno je najavio Čelsi 22. juna. Dočepajući se 17-godišnjeg grumena Estêvão, takođe pod nadimkom Mesinho, londonski klub je bio ubedljiviji od FK Barselona i Pari Sen Žermen ali i Mančester sitija, Arsenala ili Mančester junajteda. Plaćajući 34 miliona evra (ne računajući bonuse) za igrača Palmeirasa koji će stići u julu 2025. na stranu „Plavaca“, Čelsi se još jednom kladio na budućnost u liku onoga što je takođe postignuto sa ekvadorskim Kendrijem Paezom (Independiente del Valle) koji će stići i na leto 2025. godine.

Prava ratna nagrada s obzirom da je rodom iz France trenutno prosto neodoljiva. Dobro nastupajući tokom U17 Svetskog prvenstva prošlog novembra (3 gola i 3 asistencije na 5 mečeva), napravio je neverovatan početak sezone sa svojim klubom Palmeiras sa 7 golova i 4 asistencije na 27 utakmica sa prvim timom. Polako raste na vlasti, čak je bio starter već nekoliko nedelja. Na oduševljenje svog trenera Abela Fereire čak i ako žali zbog skorog odlaska iz Čelsija: »Uživaj dok je sa nama. To mogu da kaћem. On je klinac koji ima magiju u sebe, nadam se da će nastaviti sa tim duhom napada i odbrane, što nam pomaže da dobijemo utakmice, zato su platili sumu koju su platili za njega.»

Protivnici su zgroženi

«Stvarno bismo mogli da imamo spektakularnu generaciju ovde, da napravimo zlatni tim, ali nažalost evri i funte govore glasnije, i uživaćemo„, nastavio je portugalski trener. Juče protiv Bahije u pobedi od 2:0, Estêvão je još jednom sve stavio u dogovor. Uključen u oba gola uz gol i asistenciju, budući igrač „Plavaca“ zgrozio je protivnike, a posebno protivničkog trenera. Prateći svoj gol, Rogerio Ceni se okrenula ka svojoj klupi i rekla:Ne možete da označite ovaj tip.Isto važi i za Everton Ribeiro, igrača iz Bahije.

«On je zvezda koju će Brazil imati, čeka ga sjajna karijera, rekao je da voli moj fudbal, polaskan sam jer je prefinjeni fudbaler. Poželeo sam mu sreću i rekao mu da sam i ja ljubitelj njegovog fudbala i da će biti veoma uspešan„, objasnio je posle meča. Treći u brazilskoj ligi, Palmeiras će pokušati da zadrži titulu i nađe se u borbi sa Flamengom i Botafogom. Ovaj poslednji sastaće se ponovo u 1/8. Vaћni rokovi za Estêvão koji jednostavno izgleda nezaustavljivo za sada sa Verdãom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.