Merkato: Mejson Grinvud vreo da dođe u OM!

Merkato: Mejson Grinvud vreo da dođe u OM!

Pre 3 sezone, kada je Mejson Grinvud upao na scenu sa Mančester junajtedom (31 gol i 9 asistencija u prve dve pune sezone sa Mančesterom u svim takmičenjima), mnogi posmatrači su ga predodlozili za zlatnu sudbinu i vrednuju ga na 100 miliona evra. Ali u međuvremenu, ekstra sportski slučajevi (koji su konačno odbačeni) kočili su igračevu karijeru koji je morao da napravi korak unazad nekoliko meseci, dok je situacija razjašnjena, pre nego što je rehabilitovan posle izuzetnog povratka u Getafe u španskoj La Ligi (36 mečeva, 10 golova, 6 asistencija u svim takmičenjima) gde su ga navijači dodvorali nekoj sezoni.

Uprkos sportskom povratku na čelo igrača Španije, čovek koji je ne tako davno smatran najvećom nadom Junajteda u poslednjih 10 sezona nije deo planova Crvenih đavola. Engleski klub ne želi da rasproda svog igrača, koji je pre nekoliko meseci napravio svoj mea-culpa i traži izlaz uprkos kraju svojih pravnih avantura. MU se nada da će dobiti najbolju cenu za to, tačnije 40 miliona evra. Stoga je to zaista bitka između OM-a i Rimskog Lacija koja je pokrenuta u poslednjih nekoliko sati.

OM ima dobar razlog da veruje

Ipak, čini se da se igrač udaljava od rimskog kluba. Prema našim informacijama, 22-godišnji engleski levičar nije baš oduševljen idejom da se pridruži Laciju i preferira put koji vodi do OM-a. Ova informacija je donekle drugačija od nedavnih izjava predsednika Klaudija Lotita koji je uveravao igrača »Deset puta bolje nego što je Mejson Grinvud bio na njihovoj listi„, što ukazuje da je trag koji vodi do MU igrača bio stvaran i veoma vreo… prošle godine. Teren sada deluje jasno za upravni odbor Marseja, koji namerava da učini sve što je u njegovoj moći da Robertu De Zerbi ponudi ime u evropskom fudbalu, u punom posedu svojih sredstava i koji ima mnogo prostora za napredak. Svestan velike prilike koja mu je na raspolaganju, klub iz Marseja je aktivan i započeo je konkretne razgovore sa engleskim kolegom, prema našim informacijama.

Najnoviji trendovi čak ostavljaju vetar optimizma u Marseju o šansama za finalizaciju operacije. Podsećamo, Mančester junajted traži 40 miliona evra za 100 odsto prava igraču čiji ugovor ističe u junu 2025. godine. „Crveni đavoli“ će morati da budu razumniji i da pronađu formulu koja će odgovarati svim partijama. Ako su pregovori trenutno u punom zamahu na oduševljenje OM-a (igrač je interno jednoglasan), neki od pristalica Marseja već uživaju da imaju jedno od najvećih evropskih obećanja na poziciji levog vinera.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.