Čelsi: Enco Mareska daje veliko obećanje

Čelsi: Prve reči Enca Mareske

Čelsi će se ulepšati sledeće godine. Pošto je sezonu završio praskom sa šestim mestom na samom kraju lige pod vođstvom Maurisija Poketina, argentinski tehničar je konačno odlučio da napusti svoju poziciju posle nekoliko pokušaja na čelu „Plavaca“. Zatečeni, londonski lideri su odlučili da iznenade sve kladeći se na Enca Mareska. Dok se nekoliko velikih imena poput Tomasa Tuhela i Roberta De Zerbija povezalo sa tom pozicijom, na kraju je postavljen Lesterov italijanski taktičar.

Upitan prvi put o ovom iznenadnom imenovanju, Mareska je izrazio ponos što se pridružio londonskom klubu. Bivši šef „Lisica“ je takođe iskoristio priliku da svima da veliko obećanje: »Samo treba verovati procesu, verovati ideji, podržati tim. Definitivno жemo uћivajati u ovom putovanju. Kao i u svim klubovima, za sve menadžere neće biti lako jer ništa nije lako. Ali svakako ćemo uživati u našoj avanturi. U tom trenutku, kada se pridružite nekom klubu, pokušavate da analizirate šta je klubu i ekipi potrebno da bi se unapredili i uradili prave stvari. Za mene je jasno da treba što brže stvoriti pravi mentalitet i kulturu, kulturu na koju navijači mogu da budu ponosni. Ovo je veoma važno.»

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.