Iliman Ndiaje opravdava odlazak iz Olimpa de Marseja

Iliman Ndiaje opravdava odlazak iz Olimpa de Marseja

Avantura Ilijana Ndiajea na Canebièreu trajala je samo godinu dana. Žestoko poželjki od strane uprave Olimpike de Marsej tokom poslednjeg letnjeg transfer prozora zbog svoje svestranosti, napadač Senegalca je stigao u olimpijsku ekipu za sumu od 20 miliona evra na kraju odlične sezone sa Šefild junajtedom, probušenom promocijom u Premijer ligu. Briljantno preko Lamanša, 24-godišnjak je imao pomešano bogatstvo u Marseju. Ponekad se prebacio na hodnike, a potom i u sredinu, bilo mu je teško da pronađe svoje mesto unutar olimpijskog kolektiva, koji je veoma neregularan u Ligi 1 i oslabljen višestrukim promenama trenera.

Uprkos 30 nastupa u Francuskoj ligi za 3 gola i 3 asistencije, Ilimanu Ndiajeu je ponuđen vaučer za izlazak od strane OM-a. Dobar predznak za Everton. Veoma zainteresovan za njegove usluge prošlog leta, klub iz Mersajsajda se vratio na juriš kada se sezona 2023-2024. I kao što je ekskluzivno obelodanjeno u poslednjih nekoliko dana, engleski klub je na kraju naterao svog kolegu iz Marseja da se savije posle dugih pregovora koji su doveli do dogovora o transferu Ilimana Ndiajea. Kako je ove srede saopštio britanski tim, glavni zabrinuti potpisao je petogodišnji ugovor sa svojim novim timom.

Iliman Ndiaje želi da da sve za Everton!

Odmah po svojoj zvaničnosti, Iliman Ndiaje se poverio razlozima svog dolaska na obale Mersija tokom intervjua sa EvertonTV. «Glavni razlozi zbog kojih sam želeo da se pridružim klubu bili su veličina kluba, njegova istorija i uloga koju mogu da odigram u pomaganju timu u pravcu u kom se kreće. Tako sam uzbuđena i jedva čekam da počnem„, rekao je bivši igrač Marseja, zaveden govorima trenera Tofeja Šona Dajša, direktora fudbala Evertona Kevina Thelwella, kao i njegove partnerke u reprezentaciji Idrise Gueje: »Kevin Thelwell i menadžer su razgovarali sa mnom i učinili da se osećam poћeljeno. Moj senegalski saigrač Idrisa (Gueye, napomena urednika) takođe je odigrao ulogu i pohvalio klub i mnogo dobrih stvari.»

U potrazi za povratkom posle razočaravajuće sezone u bojama Marseja, Ilijamn Ndiaje je pokazao svoje ambicije sa Evertonom, verujući da ima sve potrebne kvalitete i neophodnu podršku da se vrati na nekadašnji nivo preko Lamanša. «Kao igrač, volim da driblam, pokazujem svoje veštine i stičem navijače sa svojih mesta. Želim da postižem golove i dobijam asistencije, ali volim i da radim naporno. Volim da trčim, trčim za loptom, da vodim tim visoko na terenu. Kao napadač, ti si prvi odbrambeni igrač. Tako sam uzbuрena. Želim da uđem i nastavim napredak tima prošle sezone. Osećam se kao da ću biti spreman da pomognem i samo želim da dam sve da ovaj klub bude viši na stajalište.„, priznao je. Paklena operacija za glavnog zabrinutog, Everton, ali i za OM koji je stavio u džep lep ček u dogovoru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.