Čelsi: Prve reči Marka Guiua

Čelsi: Prve reči Marka Guiua

U vazduhu je već nekoliko meseci, sada je i zvanično: Mark Guiu je novi igrač Čelsija. Stigavši iz FK Barselona, 20-godišnji centarfor je potpisao za narednih pet sezona sa londonskim klubom. Opklada koja je i intrigantna i uzbudljiva za londonski klub, koji je dodatno izbacio ivicu svog napada. Špansko čudo je sa svoje strane euforično na ideju da se pridruži londonskoj odevnoj kombinaciji kao što je nagovestio tokom prvog intervjua za medije kluba: »Donosi mi neizmernu radost da potpišem za Čelsi. Imala sam problema da zaspim sinoć pre puta ovde jer sam bila tako uzbuđena. Od malena sam sanjao da igram u Premijer ligi i uspem u Engleskoj. Sada imam priliku da se pridružim Čelsiju i daću sve od sebe da uspem u klubu. Mislim da je najvažnije (za početak) da se prilagodim svom okruženju, što će svakako biti lako, a onda naravno želim da osvojim Ligu šampiona i Premijer ligu za Čelsi. Na ličnom nivou, želim da pomognem timu što je više moguće postigavši mnogo golova i želim da postanem najbolji centarfor na svetu.»

I dok izbor da napustite Kataloniju, kada ste proizvod La Masije, da pokrenete karijeru u Evropi može izgledati iznenađujuće, 18-godišnji centarfor je objasnio ovu odluku: „Moj glavni razlog što sam želeo da potpišem za Čelsi bio je fudbalski i sportski projekat koji mi klub nudi ovde, i poverenje koje svi koji rade u klubu imaju u mene. Klub ima veoma interesantan plan sa mnogo uzbudljivih mladih igrača i mislim da možemo da uradimo velike stvari. Mislim da je to veoma talentovana ekipa, puna vrhunskih igrača koji su veoma mladi, koji imaju mnogo kvaliteta i koji imaju mnogo toga da ponude.Obećanja su tu, ostaje da se sada vidi istina na terenu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.