Meta AC Milana Romelu Lukaku

Meta AC Milana Romelu Lukaku

Od objave odlaska Olivijea Žirua u SAD, na strani LOS Anđeles FC, AC Milan traži zamenu svetske klase. Još od prozora zimskog transfera, Rossoneri su zainteresovani za Serhou Guirassyja, napadača VFB Štutgarta, ali i u Džonatanu Davidu, kanadskom napadaču LOSC-a, i Džošui Zirkzeu, mladom holandskom grumenu, autoru veoma dobre sezone sa Bolonjom. Međutim, prema Sky Sport Italia, lideri Milana sada razmišljaju o Romeluu Lukakuu.

Tridesetjednogodišnji belgijski napadač, koji je ove sezone pozajmljen AS Romi od strane Čelsija, ima ugovor do 30. juna 2026. godine sa londonskim klubom. Postigao je 21 gol na 47 utakmica sa Romom u 2023-2024. Belgijski broj 9, koji je igrao za Mančester junajted i Inter iz Milana, zbog toga bi mogao da se odbije sa milanskim neprijateljem. Rossoneri navodno žele da dovedu belgijskog giganta na pozajmicu. Direktori su planirali da se narednih dana sastanu sa agentom igrača. Međutim, Džošua Zirkze ostaje vruća tema za klub iz Milana.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.