Mančester junajted u problemu zbog budućeg trenera

Mančester junajted u problemu zbog budućeg trenera

To neće biti Kieran Mekena, koji je produžio ugovor sa Ipsvič Taunom. Niti će tomas Tuhel biti taj koji je upoznao Ser Džima Retklif u Monaku, ali nije zaveo. A neće biti ni Maurisio Poketino. Kao što je otkriveno Tajms ovog utorka argentinskog trenera uprava Mančester junajteda više ne razmatra kao opciju da zameni Erika deset Haga, čija sudbina još nije zvanično zapečaćena.

Engleski list objašnjava da aktuelni trener Crvenih đavola još uvek nije definitivno stavljen na stranu. Njegov doprinos još uvek procenjuje nova uprava kluba iz Mandžunijana. U tom periodu, za većinu engleskih medija, nema mnogo sumnje da će biti smenjen narednih dana. Puta uverava da će odluka biti doneta ove nedelje.

Sautgejt dilema

Ali da stavim koga na njegovo mesto? Ovo je veliki problem koji nastaje. Danas se čini da su dva kandidata još uvek u trci. Roberto de Zerbi, koji je napustio Brajton, bio bi opcija. Ali izbor broj 1 vodi do Gareta Sautgejta, selektora Engleske. Numera koja sadrži velike nedostatke. Prvo, on je pod ugovorom sa engleskim FA do sledećeg decembra. Zatim, moraćemo da sačekamo kraj Euro 2024 (koji se završava 14. jula) da razmotrimo diskusije. Konačno, OS želi da ga produži.

Sautgejt je u međuvremenu jasno stavio do znanja da će razmotriti odlazak ako ne bude vodio Englesku, koja je među favoritima, do konačne pobede. Da li je Mančester junajted spreman da rizikuje da sačeka kraj takmičenja u nadi da će potpisati svog novog trenera? Šta ako Engleska pobedi, a Sautgejt nastavi avanturu? Mandžunski klub bi se tada našao bez bilo kog trenera sredinom jula…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.