Mario Getze otkriva dva lica Pepa Gvardiole

Mario Getze otkriva dva lica Pepa Gvardiole

Njegova reputacija je dobro utvrđena. Već više od decenije Pep Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu. Bilo da je u FK Barseloni, Bajern Minhenu ili Mančester sitiju, katalonski tehničar je osvojio (skoro) sve što je prošao i njegove metode su često obradovanja njegovih igrača. Međutim, bivši defanzivni vezni igrač ne samo da je sprijateljio u ovoj sredini gde su njegovi zahtevi ponekad naterali da škrguću zubima.

Ovo je sluиaj Marija Getzea. Nije mu pomogla povreda tokom boravka u Bavarskoj, 32-godišnji nemački vezni igrač nije nužno bio u Gvardiolinih planova. Taktičar sa dva veoma različita aspekta u zavisnosti od dana, prema rečima heroja Mannšafta u finalu Svetskog prvenstva 2014. Zeit : «Njegova napetost je bila ogromna. Njegovo ponašanje je bilo mnogo drugačije u zavisnosti od toga da li ćemo odigrati meč Bundeslige ili meč Lige šampiona. To su bile dve različite osobe».

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.