Premijer liga je potrošila 31 milion evra protiv svojih klubova

PL: Izbrisan post koji je dao nadu Šefildu

Na Finansijski fer-plej Premijer lige često ukazuju engleski klubovi, posebno Mančester siti. Ova pravila ograničavaju klubove finansijski, pa čak i sportski, pošto su Everton i Notingem Forest sankcionisani odbijanjem bodova tokom sezone. Ovi pravni postupci su mnogo koštali englesku ligu.

Kao što je naznačeno Tajms, oko 31 milion evra je ove sezone isplaćeno od strane Premijer lige u pravnim savetima. Kolosalna suma, u vreme kada se neki klubovi bore da finansijski dobiju glavu iznad vode, i ne mogu da se dogovore oko programa finansijske podrške. Prva tužba Evertona koštala je oko 6 miliona evra, dok je slučaj vezan za Mančester siti već koštao englesku ligu više od 25 miliona evra.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.