L1: Cham i Rashani daju Clermontu nadu, Lorient lavabo

L1: Cham i Rashani daju Clermontu nadu, Lorient lavabo

Dok se čekalo večernje utakmice posvećene trci za Evropu, borba za opstanak bila je ključna reč ovog multipleks brojanja za 31. meč Lige 1, ove nedelje. Imajući u vidu poraz Meca protiv Lila početkom popodneva (2-1), Lorijen je imao odličnu kartu da igra protiv Tuluza. Nagrađeni za dobar početak meča uvodnim golom Ponceaua, klub iz Morbihana se potom srušio u drugom poluvremenu. Realno, Tuluz je preokrenuo situaciju zahvaljujući Dalingi, a potom i Cissoko da bi izašao kao pobednik iz njihovog duela u Le Moustoiru (1-2). U stranu od Pari Sen Žermena u sredu, ljudi Régis Le Brisa doživeli su drugi poraz za manje od nedelju dana i idu u Ligu 2. Sa druge strane, klub Haute-Garon je u gornjoj polovini tabele.

Sa druge strane, Klermont je imao svetlije popodne kod Gabrijela Montpieda. Superiorniji u igri i mnogo preduzimljiviji, CF63 je nadigrao Rems zahvaljujući protezi Čama i Rašanija (4-1). Ovim rezultatom klub iz Auvergne je povratio boje i smanjio jaz na direktnim rivalima, koji su sada na četiri boda od mesta plej-ofa. Konačno, Strazbur i Nica su se suočili u La Meinau. Nakon što je pogodio postavu od samog početka, Bakva je stavio Alsatijce u najbolje moguće uslove pogodivši metu. Međutim, sve je moralo ponovo da se uradi za Rejsing pre pauze posle izjednačujućeg izjednačujućeg pogotka Nice od strane Guessanda na marginama pauze. Nica se posle pauze oslanjala na šlem Dantea iz kornera, a potom i na gol Sansona za klinč pobedu na Istoku (1-3).

Rezultati Multipleksa

  • Klermont 4-1 Rems: Cham (31′, 55′), Rašani (79′, 90′) / Nakamura (34′)
  • Lorient 1-2 Toulouse : Ponceau (20′) / Dallinga (59′), Cissoko (84′)
  • Strazbur 1-3 Lepo : Bakwa (18′) / Guessand (43′), Dante (52′), Sanson (84′)
Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.