Španija šesti put osvojila Evropsko prvenstvo U-14

Španija šesti put osvojila Evropsko prvenstvo U-14

2:0 protiv Velike Britanije u finalu održanom u Valensiji

LDa Kamenolom španskog tenisa nastavlja da dodaje dobre rezultate i najnoviji, do sada, bio je Evropska titula ispod 14 godina muževan, drevni i prestižni Copa del Sol, u kom finalu je španski MAPFRE tim pobedio MAPFRE 2-0 Velika Britanija in C.T. Valensija. Španski tenis dodaje ovu titulu onima ostvarenim u 1991, 2002, 2012, 2015 i 2017, na konkursu koji se uvek održavao u našoj zemlji od njenog nastanka 1979. U izdanju za 2017, Carlos AlkarazDani Uglu i Alehandro Veћite.

Ovom prilikom, šampionski tim je sastao Izan iz Madrida Bañares -finalista ove godine u Les Petits Asu, nezvaničnom pojedinačnom svetskom prvenstvu u kategoriji-, Marko Quesada, i Balearic Toni Koћa, sa Nicolásom Perez Duran kao kapetan.

Toni Koћa dobio je prvi poen u finalu pošto je potpisao veliki povratak protiv Skota Votsona u meču koji je završen 2-6 6-3 6-3. Potom Izan Bañares je potvrdio lokalnu pobedu protiv Niall Pickerd-Barua sa 6-3 6-2 u duelu broj jedan.

Španija se plasirala u finale posle pobede u polufinalu Francuska u odlučujućem dubl poenu za 2:1 i dan pre Grčka u četvrtfinalu sa 3-0, pošto su završili na prvom mestu u svojoj fazi Grupe, takođe je igrao prošle nedelje u Valensiji, pobedama nad Belgijom, Poljskom i po prvi put Velikom Britanijom. Predsjednik RFET-a, Miguel Diaz, gledao završne mečeve uživo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.