Lester Riders stigao do finala BBL plej-ofa dok londonski Lavovi osvajaju prvu deonicu protiv Češira Finiksa

BBL

Lester Ridersi su rezervisali svoje mesto u finalu plej-ofa BBL lige dok su Londonski Lavovi nastavili poteru za domaćim drhtavicom pobedom u prvoj deonici nad Češir finiksom.

Jahači Lestera plasirali su se u finale plej-ofa Britanske košarkaške lige uprkos porazu od Bristol Flajersa u nedelju dok su napredovali zahvaljujući agregatnom rezultatu 159-156 preko obe noge.

Bristol je bio 79-85 pobednika na dan u Morningsajd areni, pošto je ušao u takmičenje buljeći u deficit od sedam poena.

Flajerse je predvodio dominantan prikaz Malkolma Delpeša, koji je vodio utakmicu postigavši 23 poena iz 71 odsto šuta, dok je istovremeno imao osam skokova i dve blokade. Podržao ga je prikaz Tevina Olisona sa 19 poena i 15 poena Majka Milera, sedam skokova i pet asistencija.

Mark Loving je igrao za Lester pošto je sa terena zabeležio 18 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok je šutirao brzinom od 62 procenta sa terena. Zek Džekson je takođe odigrao ključnu ulogu, sa 12 poena i sedam jela.

Delpeche je rano postavio standarde, postigavši gol u prvih 13 sekundi i započevši svoj impresivan učinak. Ali tri uzastopne kofe iz Lovinga krajem prve četvrtine osigurale su da Jahači izgrade rano vođstvo.

Bristol je izjednačio preko Delpeša u roku od nekoliko minuta od druge četvrtine i oba tima su razmenila vođstvo do kraja perioda.

Flajersi su ostali agresivni u trećem, otvorio je prednost do dvocifrenog. Nervi su počeli da se zadovoljavaju Robom Paternostrom sa strane, dok je njihova agregatna prednost visila o koncu.

Potom se odigrala konkurentna četvrta četvrtina, pošto su Flajersi ostali u prednosti i čak produžili prednost na 12 poena, da bi ukupno stavili sebe u prednost. Timovi su potom menjali agregatno vođstvo tokom poslednjih minuta.

Cheshire Phoenix 74-82 London Lions

Na drugim mestima u prvom delu drugog polufinala, džagernaut London Lavovi približili su se jednoj utakmici domaćem trejdu pobedom nad Češirom Finiksom 82-74 u Nacionalnom sportskom centru Kristal Palasa.

S tim što su ključni igrači nedostajali, ekipa Rajana Šmita igrala je napad po komitetu, a Tomislav Zubčić je postigao 15 poena, a Džoš Vord-Hibbert 13 na efikasnih 71 odsto sa terena. Džordan Tejlor je efektno prebacio loptu za šampiona Lige i Kupa, zabeleživši osam asistencija.

Rezultat je bio težak za čuvara Finiksa Amorija Arčibalda, koji je zabeležio 24 poena, tri skoka i četiri asistencije, dok je kapiten Leri Ostin pomogao sa 22 poena i sedam skokova.

Češir je izašao leteći, a Ostin i Maceo Džek su napali koš sa samopouzdanjem. Na strani Bena Tomasa imali su razloga za optimizam, pošto su prvi period završili sa prednosti od pet poena. London je sporo počinjao, sa nekarakterističnim nedovoljnim učinkom izvan luka.

Sledeća četvrtina je bila takmičarska afera, pošto je Vord-Hibbert pronašao svoj šut i počeo polako ali sigurno da smanjuje prednost Finiksa. Češir je stajao jak i držao Lavove na ruci. Igrala se na poluvremenu kada je poluvreme stiglo sa Finiksom za иetiri.

Na početku treće četvrtine, frustrirana londonska strana je odlučila da je dosta. Iza dinamičnih napora Mo Soluade i Zubčića, oni su urlali u vođstvo, osvojivši okvir za deset i stekavši prednost da se neće predati do kraja nameštanja.

Kretanje lopte je bio ogroman faktor u igri, pošto je London nadmudirao protivnika u asistencijama sa 13. Češir mora da se popravi u šutiranje za tri poena da bi stigao do finala, jer su iscedili samo tri od svojih 17 pokušaja iz centra grada.

Druga etapa će se održati sutra u „Češir Ouks Arena“ i dok su „Lavovi“ sada pobedili u svih šest susreta između timova ove sezone, prikaz bekova Finiksa će generisati nadu, jer im je cilj da prevaziđu deficit od osam poena.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.