Dža Morant: Čuvar Memfis Grizlisa isključio do kraja NBA sezone da se podvrgne operaciji ramena

Memphis Grizzlies guard Ja Morant (12) hangs from the rim after dunking against the San Antonio Spurs last week (AP Photo/Brandon Dill)

Ja Morant, koji se nedavno vratio sa suspenzije od 25 utakmica, doživeo je povredu na treningu u subotu; Memfis Grizlisi su u ponedeljak uveče saopštili da će potencijalni MVP kandidat sada propustiti ostatak sezone

Dža Morant će propustiti ostatak sezone pošto je zvezdi Memfis Grizlisa potrebna operacija kako bi popravio suzu u desnom ramenu.

Morant se povredio na treningu u subotu, a dvostruki „All-Star“ primećen je u slingu za utakmicu Grizlisa protiv Finiksa u nedelju.

Grizlisi su u ponedeljak uveče u saopštenju objavili koliko je to ozbiljno pitanje.

„Posle tekuće bolesti i nestabilnosti, Morant je podvrgnut magnetnoj rezonanci koja je otkrila osnovnu laboratorijsku suzu“, rekli su Grizlisi.

Morant je propustio prvih 25 utakmica u sezoni dok je služio NBA suspenziju zbog prikazivanja pištolja na društvenim mrežama – što mu je druga takva suspenzija za manje od godinu dana, pošto je prošle sezone propustio osam utakmica zbog sličnog prekršaja.

Čuvar mreže Memfis Grizlisa Dža Morant (12) visi sa oboda posle zakucavanja protiv San Antonio Spursa prošle nedelje (AP Photo/Brandon Dill)

On se vratio sa suspenzije od 25 utakmica i prosečno je beležio 25,1 poen na devet utakmica, s tim da su Grizlisi u tim takmičenjima išli 6-3.

Grizlisi su 7-20 bez Moranta ove sezone, a na 4,5 utakmice su van poslednjeg plej-of mesta u Zapadnoj konferenciji i sada moraju da idu do kraja kampanje bez svog najboljeg igrača, drastično smanjujući šanse za povratak u plej-of NBA lige.

Izgleda da je ozbiljnost problema sa ramenom uhvatila Grizlise nespremne. Trener Grizlisa Tejlor Dženkins rekao je u nedelju da se Morant bori sa bolom i da je čak otišao toliko daleko da je rekao da će to biti odluka protiv Sunsa u vreme utakmice.

Morant je u prvoj sezoni petogodišnjeg ugovora vrednog 197 miliona dolara. On ove sezone zarađuje oko 34 miliona dolara, mada je zbog suspenzije od 25 utakmica izgubio oko 7,6 miliona dolara.

Morantova suspenzija od 25 utakmica bez plate saopštena je u junu. Komesar Adam Silver izrekao je tu kaznu tri meseca nakon što je izrekao ono što je postalo zabrana od osam utakmica nakon što je Morant držao pištolj u noćnom klubu u predgrađu Denvera dok se strimovao uživo na Instagramu.

Još jedan livestream u maju, ovog puta dok je delio prednje sedište automobila sa jednim od svojih prijatelja, pokazao je Dantu kako ponovo pokazuje oružje – što je dovelo do suspenzije od 25 utakmica.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.