Dejan Milojević: Pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa preminuo u 46. godini

FILE - Golden State Warriors assistant coach Dejan Milojevic passes the ball before an NBA basketball game against the New Orleans Pelicans Tuesday, March 28, 2023, in San Francisco. Warriors assistant coach Dejan Milojevi.., a mentor to two-time NBA MVP Nikola Jokic and a former star player in his native Serbia, died Wednesday, Jan. 17, 2024, after suffering a heart attack, the team announced. Milojevi.., part of the staff that helped the Warriors win the 2022 NBA champions

Pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa Dejan Milojević preminuo u 46. godini; Srbin je doživeo srčani udar na večeri privatnog tima; Milojević je bio u svojoj trećoj sezoni u trenerskom timu Voriorsa; bio je zvezdaš Srbije i pomoćni selektor nacionalnog tima

Pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa Dejan Milojević preminuo je u 46. godini.

NBA strana je saopštila da je Srbin doživeo srčani udar na večeri privatnog tima.

„Apsolutno smo skrhani Dejanom iznenadnom prolaskom“, rekao je selektor Stiv Ker za sajt Voriorsa.

„Ovo je šokantan i tragičan udarac za sve povezane sa Ratnicima i neverovatno težak period za njegovu porodicu, prijatelje, i sve nas koji smo imali neverovatno zadovoljstvo da radimo sa njim.

„Pored toga što je bio izvanredan košarkaški trener, Dejan je bio jedno od najposebnijih i najlepših ljudskih bića koje sam ikada poznavao, neko ko je svojim strašću i energijom svakog dana donosio radost i svetlost.

„Tugujemo sa i za njegovom ženom Natašom i njihovom decom Nikolom i Masom. Njihov gubitak je nedokučiv.“

Milojević je bio u svojoj trećoj sezoni u trenerskom timu Voriorsa i pomogao im da ih vode do NBA šampionata 2022.

On je ranije bio igrač Zvezde za Srbiju i pomoćni selektor nacionalnog tima.

Ratnici su objavili na X, nekadašnjem Tviteru: „Apsolutno smo skrhani iznenadnom prolaskom Dejana Milojevića.

„Ovo je šokantan i tragičan udarac za sve povezane sa Ratnicima i neverovatno težak period za njegovu porodicu, prijatelje, i sve nas koji smo imali neverovatno zadovoljstvo da radimo sa njim.

„Tugujemo sa i za njegovom ženom, Natašom, i njihovom decom Nikolom i Masom.“

NBA liga je potvrdila da je utakmica između Dalas Maveriksa i Golden Stejt Voriorsa odložena posle smrti Milojevića.

Sledeća zakazana utakmica Golden Stejta je tek sledeće srede (četvrtak ujutru u Velikoj Britaniji) kod kuće protiv Atlanta Hoksa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.