Kejtlin Klark: Nova superzvezda vodi Ajova Hokis u prvenstvenu utakmicu protiv Južne Karoline Gamecocks

Kejtlin Klark, igračica sa najvećim brojem golova u istoriji NCAA, vodiće Ajova Hokijeve u prvenstvenu utakmicu u nedelju protiv Južne Karoline Gamecocks, uživo Super Sport Akcija u 8 uveče; Klark se već izjasnio za WNBA draft i sveukupno bi trebalo da bude glavni pik

Nova superzvezda Kejtlin Klark će igrati u NCAA ženskom finalu, uživo Super Sport Akcija u 8 uveče u nedelju.

Klark će voditi Ajova Hokijeve u šampionskoj utakmici protiv Južne Karoline Gamecocks u onome što će biti njena poslednja utakmica koledž košarke.

To je titula koju je Ajova za dlaku propustila pre godinu dana.

„Odlazak na utakmicu nacionalnog šampionata, svi se pojačavaju, nisam samo ja u tome“, rekao je Klark. „To nije samo jedan igrač.

Live NCAA Basketball


„To nije ono što je u redu. Ne bismo bili u ovom trenutku da je samo jedan igrač. I svi se uzdiћu i igraju stvarno velike predstave kada su nam potrebne.“

Morali su kao Hokijevi da se vrate da bi na kraju prestigli UConn 71-69 u petak u Final Fouru.

Čuvarka Ajove Kejtlin Klark (22) prolazi teren ispred čuvara UConna Pejdž Bukers (5) tokom prvog poluvremena finalne četvorke koledž košarke na ženskom NCAA turniru, u petak, 5. aprila 2024. godine, u Klivlendu. (AP Photo/Carolyn Kaster)

„Imamo dobar izgled. Samo nisu uљli. A ponekad se samo to desi“, rekao je Klark.

„Propustili smo neke lake zeke oko oboda. Ali mislim da je najbolja stvar u našoj grupi to što smo ušli u svlačionicu na poluvremenu i nije bilo kao, ‘ma daj, moraš da pucaš’. Bilo je, ‘ne, prestani da okrećeš loptu i bićeš savršeno dobro’.“

Klark nije bio najbolji u tom meču.

Napravila je 3 od 11 trojki i imala četiri preokreta. Čak je promašila i slobodno bacanje sa 3,1 sekunde do kraja što bi Ajovi dalo prednost od tri poena. Timski kolega Sidni Afolter je dobio skok, što je dovelo do skok lopte, a Ajova je zadržala posed.

Klark je bacio dolazni prolaz sa zadnjeg sedišta UConn zvezde Pejdž Bueckers da bi ispraznio sat na sve osim 0,8 sekundi. Poslednji put je uљao i Klark je osigurao da жe igrati svoju poslednju koљarku na najveжoj sceni sa titulom u pitanju.

„Južna Karolina je bila vrh vrha. Oni su u drugoj ligi. Učinićemo sve što možemo da pokušamo da budemo tu sa njima“, rekao je Klark.

Klark fenomen

Klark se već izjasnio za WNBA draft i očekuje se da će biti glavni ukupan pik Indijana Groznice.

Ona je u karijeri postigla preko 3.900 poena, više nego bilo koji drugi koledž sportista, muškarac ili žena, u istoriji NCAA.

Rekordnih 12,3 miliona ljudi gledalo je kako Hoksi zaslužuju meru osvete nad Anhelom Reeseom i branioca titule nacionalnog šampiona u LSU u elitnoj osmici u ponedeljak uveče, godinu dana uklonjeni iz pobede Tigrova nad Ajovom u utakmici za nacionalnu titulu koja je poslužila kao lansistrac za Klarkovu zvezdu.

Čuvarka Ajove Kejtlin Klark (22) vozi uz teren tokom prvog poluvremena finalne četvorke koledž košarke protiv UConna na ženskom NCAA turniru, u petak, 5. aprila 2024. godine, u Klivlendu. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Čak i kada je akcija prestala, Klarkov rad nije. Bila je smetnja tokom komercijalnih pauza na turniru, sokoleći sve od osiguranja do sportskih pića zahvaljujući novom imenu, pravilima imidža i sličnostima koja su joj omogućila da unovči svoju slavu na način na koji njeni prethodnici nikada nisu mogli.

Hokijevi su u petak uveče zauzeli parket sa morem navijača obučenih u crno-žuto bodreći ih, mnogi od njih su nosili duginu selekciju košulja ili dresova sa Klarkovim brojem 22, numerom koju je izabrala ne iz inspiracije već zato što je rođena 22. januara i nije mogla da smisli ništa drugo.

Klark efekat je bio svuda unutar Rocket Mortgage FieldHouse. ESPN je izvukao sva stajališta, uključujući ponudu alternativnog telekata i punjenje zgrade sa 43 kamere.

Karte samo da bi ušle na vrata počele su od 300 dolara na sekundarnom tržištu i dobro su skočile na četiri cifre.

Kejtlin Klark će igrati u finalu NCAA uživo na Skaj Sports akciji u nedelju u 20 časova

SADA TV PROMO APRIL 2024

Stream Super Sport uživo bez ugovora o mesečnom ili dnevnom članstvu na NOW. Instant pristup akciji uživo iz Premijer lige, EFL- a, F1, Engleskog kriketa, Tenisa i so mnogo više.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.