Britanska košarkaška liga: Skaj Sports će nastaviti sa izveštavanjem za sezonu 2023-24 uz 40 utakmica koje će biti prikazane uživo

Skaj Sports će tokom sezone 2023-24 pokazati 40 utakmica Britanske košarkaške lige; novi emitovani tim predvodiće Jeanette Kwakye MBE, a kao vodeći analitičar biće prikazana bivša zvezda Tima GB i Londonskih Lavova Ovie Soko

Britanska košarkaška liga nastaviće da se prikazuje na Skaj Sportsu za sezonu 2023-24.

Nakon što je u prethodnoj kampanji gledanost lige porasla za 217 procenata, Skaj Sports će pokazati 40 utakmica iz najboljih muških i ženskih divizija u Velikoj Britaniji.

Navijači će svake nedelje videti po jednu utakmicu uživo na linearskim i Jutjub kanalima Skaj Sportsa. Utakmice uživo biće emitovane na Skaj Sportsu i SADA četvrtkom i petkom uveče, a liga će obezbediti najkvalitetnije iskustvo emitovanja u svojoj istoriji, usidrenu u potpuno novom studijskom šou programu.

Novi emitovani tim predvodiće Dženet Kvaki MBE, a kao komentatori nastupiće bivša zvezda Tima GB i Londonskih lavova Ovie Soko, zajedno sa Todom Herisom i Azanijom Stjuart.

U sklopu sporazuma, Skaj Sports i NOW će uživo pokazati akciju iz Šampionata, kao i ključne nameštaljke tokom sezone uključujući finale muškog i ženskog trofeja, Ol-star utakmicu i prikazivanje završetka sezone plej-ofa, uključujući i finale na O2.

Helen Falkus, direktorka multi sporta u Skaj Sportsu, rekla je: „Domaća košarka nastavlja da ide od snage do snage i zato smo oduševljeni što možemo da nastavimo da našim gledaocima donosimo više akcije i iz muške i iz ženske konkurencije.

„Nastavićemo da prikazujemo Mušku i Žensku Britansku košarkašku ligu na našim linearim kanalima, kao i Jutjub dok gledamo da nastavimo da rastemo igru u Velikoj Britaniji.“

Nova sezona počinje tako što će Njukasl Orlovi ugostiti Šefild ajkule u četvrtak, a finale plej-ofa dolazi do zaključka 19. maja sledeće godine.

Šefica BBL-a za emitovanje, Mani Gil, dodala je: „Liga je oduševljena što će još jednom biti u partnerstvu sa Skaj Sportsom četvrtu sezonu za redom kako bi nastavila da donosi najbolje iz akcije iz Muške i Ženske lige navijačima širom zemlje.

„Skaj nam je poslednjih godina dao platformu koja će pomoći da košarka eksponencijalno raste, sjajno je imati njihovu kontinuiranu podršku i znamo da će navijači biti oduševljeni emitovanim iskustvom u kojem će uživati ove sezone“.

Pogledajte sezonu Britanske košarkaške lige između Njukasla i Šefilda uživo na Skaj Sports Areni i Skaj Sports Miksu u četvrtak od 19.30 časova.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.