Stef Kari o potcenjenom golfu: ‘Želimo da sport liči na društvo’

Četvorostruki NBA šampion Stef Kari dovodi potcenjeni golf u Veliku Britaniju sa Volton Hitom gde će biti domaćin takmičenja u maju; Karijeva inicijativa ima za cilj da golf učini raznovrsnijim; „Pružili smo ovoj deci neverovatno iskustvo na kursu, ali ono što oni oduzmu sa kursa je jednako vredno, ako ne i više“

NBA superzvezda Stef Kari prvi put dovodi svoju potcenjenu golf turneju u Veliku Britaniju, a Volton Hit će biti domaćin događaja u maju.

Kari je četvorostruki NBA šampion sa Golden Stejt Voriorsima i dvostruki MVP, pošto je 2015. i 2016. pokupio potonje nagrade unazad.

Tridesetpetogodišnjik je strastven u pogledu golfa od kada je uveden u igru sa 10 godina i Potcenjen ima za cilj da otvori igru mladim ljudima iz različitih zajednica.

Kari je pokrenuo inicijativu u Sjedinjenim Državama pre dve godine i ona sada ide ka Evropi, počev od Sarija između 29-31. maja.

Rekao je Nebeski sportovi: „Postoje određene barijere koje postoje – finansijski resursi, pristup kursevima, oprema, koučing.

„Postoji nemogućnost da velika većina stanovništva održi korak sa svojim belim kolegama, posebno na konkurentskom rasponu… zaostajanje, nemanje pristupa određenim turnirima i gde sport može da vas odvede.

„(Želeli smo) da golf liči na to kako izgleda naše društvo, da stvori mnogo uticajniji cevovod za decu koja imaju talenat i pogon, ali nisu imala mogućnost da se bave tim.

„Pružili smo ovoj deci neverovatno iskustvo na kursu, ali ono što oni oduzmu sa kursa je jednako vredno, ako ne i više. Golf je vozilo koje stvara značajne promene u njihovim životima.“

Čuvar mreže Golden Stejt Voriorsa Stiven Kari izlazi na teren tokom utakmice 5. kola plej-of serije protiv Los Anđeles Lejkersa

O svojoj strasti prema golfu, Kari je dodao: – Počeo sam da igram kada sam imao 10 godina.

„Vozio sam se po kolicima za golf, zgrabio štap i zaljubio se u izazov njemu, kreativnost njemu, zajednicu toga.

„To je bila moja druga ljubav – a neki bi rekli da je volim više od košarke, koliko pričam o tome, kako sam opsednut njome“.

Tri najbolja dečaka i tri najbolje devojčice iz sezone dva Potcenjenog Golfa pozvani su da igraju na Volton Hitu, a pobednici u Sariju će zaraditi automatski ulazak u Kari kup 2024.

Sky Sports WhatsApp kanal
Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.