Inter Milan: Luda noć Markusa Thurama

Inter Milan: Luda noć Markusa Thurama

Njegova misija je bila odlična kada je stigao u besplatan transfer iz Borusije Mönchengladbach. U napadu Intera iz Milana bez Romelua Lukakua, Markus Turam je morao da ima odličnu sezonu uz Lautara Martineza. Skoro godinu dana kasnije ugovor je u velikoj meri ispunjen za francuskog internacionalca (18 kapica, 2 gola). Posle izvanredne prve sezone sa Nerazurijem, 26-godišnji napadač je bio ključni igrač u 20. tituli u Seriji A u Lombardiji sa dvanaest golova i jedanaest asistencija u ligi.

Juče, tokom madoninog derbija protiv AC Milana (1-2), bivši igrač EA Guingampa je bio preoznak. Jednostavno je, on je bio taj koji je postigao drugi gol svog tima u 49. minutu. A kako je Fikajo Tomori smanjio deficit na kraju meča, gol Francuza je sinonim za pobedu i krunisanje u ligi. Trenutak koji će sigurno ostati ugraviran tokom cele karijere i koji je Markus Thuram dobro proslavio. U početku je provocirao AC Milan tifosi, rodom iz Parme je potom dao nekoliko intervjua u kojima je imao mnogo toga da kaže.

Marcus Thuram hvala Thierry Henryju

Osvajanjem prvog velikog trofeja u karijeri u 26. godini, Thuram je savladao trenutak i u početku nije krio svoju neizmernu radost: „Bio je to lud meč doživeti nešto ludo. Želeli smo da dobijemo ovu utakmicu za naš tifosi i uspeli smo to da uradimo, to mi je prva ligaška titula, veoma sam ponosan na to“. U pratnji oca koji je bio na tribinama, „Tikus“ je skinuo majicu da proslavi na stadionu na San Siru koji je presečen na dva dela, između pristalica dva milanska kluba, posle slavlja Nerazurija.

Još uvek u euforiji jedne od prvih slavnih večeri u karijeri, napadač 1m92 se urazumio da pošalje lepu poruku Tjeriju Henriju: „Želeo bih da se zahvalim Tjeriju Henriju. Ako gleda ovaj video, zahvaliću mu se na svim savetima koje mi je dao od početka karijere. Ujak je taj koji je tu za mene u dobrim i lošim vremenima, stalno mi govori istinu i danas želim da mu se zahvalim. Ako sam ovde, to je takođe zahvaljujući njemu.Besprekoran na terenu juče kao i tokom cele svoje prve sezone sa Interistesom, Markus Thuram je takođe na najbolji način proslavio ovo veče koje će ostati ugravirano u kamen za njega i njegovu karijeru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.