Mačevanje širom Amerike: Američko mačevanje donosi Olimpijske igre gradovima od obale do obale

Mačevanje širom Amerike: Američko mačevanje donosi Olimpijske igre gradovima od obale do obale

COLORADO SPRINGS, Kolo. — Dok tim SAD sve stavlja na kocku ovog leta u Parizu, budući ljubitelji mačevanja kod kuće mogu da se približe akciji nego ikada ranije.

Super Sport je oduševljen što će predstaviti Mačevanje širom Amerike, inovativnu inicijativu osmišljenu da donese uzbuđenje mačevanja direktno zajednicama širom SAD.

Od živahnih dvorana Grand Central Terminala u Njujorku do živopisne atmosfere OC Vibe u Anahajmu i 10 lokacija između, Mačevanje širom Amerike pruža jedinstvenu priliku budućim ljubiteljima mačevanja da pokupe sečivo i iskuse uzbuđenje ovog sporta iz prve ruke.

Fil Endruz, generalni direktor Super Sporta, kaže da, iako su članovi Super Sporta više nego dobrodošli da se pridruže zabavi, događaj je osmišljen za one koji prvi put odjave mačevanje.

„Donosimo olimpijski i paraolimpijski duh direktno narodu“, kaže on. „Sa Mačevanjem širom Amerike, nadamo se da ćemo inspirisati novu generaciju ljubitelja mačevanja čineći sport pristupačnim i angažovanim, najveća uloga koju naša zajednica može da generiše je pozivanje porodice, prijatelja, kolega i komšija da odu i zgrabe mač.“

Iskusite mačevanje u vašoj zajednici

Vizija koja stoji iza Mačevanja širom Amerike je jednostavna, ali ipak uticajna. Svakog jutra i popodneva, ljubitelji Olimpijade nailaziće na mačevanje uživo na NBC-u ili Paunu. Zatim, tokom svakodnevne rutine da se voze vozom, ogole obrok ili odrade neku kupovinu, naići će na demonstracije mačevanja uživo na poznatim, pristupačnim lokacijama.

Na svakoj lokaciji će biti zaposleni vlasnici lokalnih klubova, a mačevaoci iz ovih klubova spremni su da demonstriraju tehnike mačevanja, odgovore na pitanja i vode pridošlice. U nekim gradovima ti „treneri“ mogu čak da uključe olimpijce i olimpijske trenere koji se ne takmiče ili ne treniraju u Parizu.

Na odabranim lokacijama takođe će biti prilike da se proba parafenfiranje dok se uzbuđenje nadoveћe na Paraolimpijske igre u septembru.

Ispod je raspored datuma, gradova i lokacija za mačevanje širom Amerike:

City & State

Lokaciju

Datume

Boston, Mass. (Cambridge)

Kembridž polja

28-Aug. 4

Klivlend, Ohajo

Tržni centar Croker Park

28-Aug. 4

Kolorado Springs, Kolo.

USOP Muzej (deo Downtown Summer Festa)

27 jul

Denver, Kolo.

Centar Trešnjinog potoka

28-Aug. 4

Denver, Kolo.

Stanica Union (Wynkoop Plaza)

28-Aug. 4

Istočni Raderford, N.J.

Američki tržni centar iz snova

28-Aug. 4

Los Anđeles, Kalif. (Anahajm)

OC Vibe

28-Aug. 4

Los Anđeles, Kalif. (Misija Viejo)

Prodavnice u misiji Viejo

28-Aug. 4

Mineapolis, Min.

Tržni centar Amerike

25-29 jul

Njujork, N.Y.

Grand Central Terminal

27. jul–Aug. 4

Njujork, N.Y.

Wollman Rink u Central Parku

28-Aug. 4

Portland, Ore.

Režiser Park

28-Aug. 4

Solt Lejk Siti, Juta

Tržni centar City Creek Centar

28-Aug. 4

San Francisko, Kalif.

Tržni centar San Francisco Center

28-Aug. 4

Vašington, Vašington.

Pristanište

Jul 27-28 i Aug. 1-4

Vašington, Vašington.

Stanica Union

28-Aug. 4

Ovog leta pozivamo celu Ameriku da nam se pridruži u proslavi Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024 i otkrivanju uzbudljivog sveta mačevanja. Bilo da putujete, putujete, kupujete ili večerate, postoji šansa da iskusite mačevanje izbliza i lično u svom gradu.

U sklopu ove inicijative pozivamo članove Super Sporta da volontiraju na lokaciji u njihovoj blizini.

Volonteri će pomoći u živim demonstracijama, angažovati se sa članovima zajednice i uvesti osnovne pokrete mačevanja. Takođe tražimo timske tragove koji će služiti kao glavna tačka kontakta svakog dana. Vaše učešće će pomoći da se mačevanje približi novoj publici i promoviše vaš lokalni klub.

Kliknite ovde da biste se prijavili kao šampion mačevanja širom Amerike.

Hajde da kapitalizujemo uzbuđenje na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama — i dodatnu pažnju na mačevanje — sa Mačevanjem širom Amerike!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.