USA Fencing najavio revolucionarno partnerstvo sa 2-4-1

USA Fencing najavio revolucionarno partnerstvo sa 2-4-1

COLORADO SPRINGS, Kolo. — Ne košta stotine dolara da se mlada osoba zainteresuje za mačevanje. Sve što vam je potrebno je prazan prostor, kesa modifikovanih knedli u bazenu i grupa dece koja žele da se zabave i probaju nešto novo.

Napori da se smanji barijera mačevanja „probaj to“ čini genezu novog partnerstva između Super Sporta i 2-4-1 Fencinga, programa potpisa sportskog uzorkovanja, neprofitnog 2-4-1 CARE. Inicijativa, koja je zvanično pokrenuta ove nedelje na Project Play Summit 2024 u Baltimoru, ima za cilj da transformiše pejzaž omladinskog sporta uvođenjem mačevanja u širu i raznovrsniju publiku po otprilike dva odsto tradicionalnog troška.

Fil Endruz, ceo Super Sport, deli svoje oduševljenje ovim inovativnim pristupom.

„Oduševljeni smo što ćemo uvesti ovo partnerstvo na Samitu o igri projekata, prikladnom mestu za takvu transformativnu inicijativu“, kaže on. „Ova saradnja će značajno unaprediti naše napore da mačevanje bude deo života svakog deteta.“

Program koristi modifikovane knedle u bazenu sa uklonjivim plastičnim regulatorom, opcionim sigurnosnim naočarima i pojednostavljenim pravilima u igrama i aktivnostima koje su tone zabave. Međutim, ove aktivnosti pružaju zabavu, istovremeno podučavajući veštine na načine koji će se direktno prevesti na mačevanje u olimpijskom stilu kada mlada osoba bude spremna da se izjednači.

Kroz seriju mačevalačkih igara kao što su Bodyguard, Swords vs. Spears i Time Tag, učenici se ludo zabavljaju dok razvijaju doživotnu ljubav prema mačevanju. Kada se spreme, učenici koriste rezance kao foliju, gde se kraj rezanaca koristi za poentu, i dodiruje samo brojanje torza.

„Naš tim je više nego uzbuđen što će biti u partnerstvu sa USA Mačevanjem. Svakodnevno se budimo vođeni misijom da izložimo decu iz svih pozadina sportovima koje možda nikada ne bi imali priliku da pokušaju, podstičući povezanost i pospešujući dobrostojeće biće“, kaže izvršni direktor 2-4-1 Stiv Bojl. “ Ovo partnerstvo ubrzava tu misiju, jer mačevanje ima jedinstvenu univerzalnost koja je zaista posebna. Pomaganje SJEDINJENIM Državama da uzgajaju ovaj divni sport ispunjava nas ogromnim ponosom i entuzijazmom!“

Ovo partnerstvo obećava znatne beneficije za članove USA Feninga — pre svega u rastu članstva dok klubovi proširuju svoj otisak stopala otvaranjem novih vrata. Program se poravnava sa posvećenošću Super Sporta različitostima, jednakosti, inkluziji i pripadnosti tako što sport čini pristupačnijim zajednicama koje su ranije bile potcenjene tradicionalnim programima mačevanja.

„Ovaj program je moćan alat u našoj misiji da podstaknemo uključivanje unutar mačevalačko zajednice“, kaže Dr Šenon Džoli, Senior Manager of Diversity, Equity, Inclusion and Belonging at Super Sport. „Uzbuđeni smo što vidimo kako će 2-4-1 Mačevanje stvoriti inkluzivniju i gostoljubiviju sredinu za sve.“

2-4-1 Mačevanje je već privuklo impresivan spisak talenata, počevši od svog koordinatora mačevanja, Erik Momberg, koji je takođe glavni trener mačevanja na Univerzitetu Lorens.

„Mačevanje je imalo dubok uticaj na moj život i kao sportiste i kao osobe“, kaže Momberg. „Uzbuđen sam zbog ovog partnerstva kao prilike da uklonim barijere u sportu i povežem više mladih sportista sa nenadmašnom prilikom za rast.“

Treneri i treneri zainteresovani za učešće u ovoj inicijativi mogu da saznaju više i pristupe resursima koje su kreirali 2-4-1 i Momberg tako što će kontaktirati 2-4-1 Fencing.

Ali današnje vesti su samo početak, kaže Bred Suchorski, Director of Membership, Service & Growth at Super Sport.

„To će početi novo poglavlje u našem sportu“, kaže on. „Oduševljeni smo što vidimo kuda ide sledeći program — počevši od specijalne aktivacije na Letnjoj nacionalnosti u Kolumbusu.“

Ovogodišnji Summer Nationals će uključivati panel „treniraj trenera“ gde treneri i drugi klupski zvaničnici mogu da saznaju više o 2-4-1 Mačevanju i vide kako će program pomoći u rastu mačevanja u njihovoj oblasti.

„Treneri zainteresovani za ovaj napor koji menja igru mogu da pristupe treninzima i resursima da integrišu 2-4-1 Mačevanje u svoje programe“, kaže Suchorski. „Time će biti dobro opremljeni da inspirišu sledeću generaciju.“

Ako ste zainteresovani da sponzorišete ili podržite ovu inicijativu, molimo vas da kontaktirate Stivena Bojla na 2-4-1 ili Šenon Džoli u Super Sportu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.