USA Fencing Leadership Academy: Applications Open for 2024-25 Cohort

USA Fencing Leadership Academy: Applications Open for 2024-25 Cohort

COLORADO SPRINGS, Colo. — Nemojte sedeti i pitati se o unutrašnjem radu USA Mačevanja. Uronite u ovaj fascinantan svet i stavite sebe u odličnu poziciju za budući angažman sa našim sportom.

Super Sport sa ponosom objavljuje da prihvatamo prijave za kohortu 2024-25 usa Fencing Leadership Academy.

Prijave su otvorene do 12.

Pokrenuta 2021. godine, Akademija lidera brzo je postala kamen temeljac za kultiviranje liderstva unutar mačevalačkih zajednica. 10-mesečni program nudi sveobuhvatno istraživanje upravljanja, upravljanja sportom i operativnih okvira. Članovi iz svih aspekta naše zajednice — volonteri, sportisti, treneri, sudije i još mnogo toga — pridružili su se produbljivanju svog razumevanja i angažovanja u tom sportu.

Nastavni program Akademije lidera osmišljen je tako da pruži panoramski pogled na unutrašnji rad upravljanja i operacijama američkog Mačevanja. Takođe ćete steći uvid u šire prakse sportskog menadžmenta. Evo brzog pregleda onoga što nas čeka na sesiji 2024-25:

Septembar 2024: Učesnici počinju istorijskim pregledom mačevanja u SAD, proučavanjem ključnih dokumenata kao što su Članci inkorporacije i podzakonskim aktima i dobijanjem dnevnog uvida u operacije u Super Sportu.

Oktobar 2024: Fokus se prebacuje na strukturno podešavanje USA Mačevanja, detaljno opisujući uloge Nacionalne kancelarije i Upravnog odbora i ispitujući naše odnose sa organizacijama kao što su FIE i USOPC.

Novembar 2024: Umetnost i odgovornosti sudija dolaze na centralnu scenu, sa uvidima iz prošlih i sadašnjih FIE pravila i članova Arbitraže.

Decembar 2024: Razgovara se o finansijskom upravljanju, uz priloge direktora, blagajnika i direktora za razvoj, zajedno sa primerom o Robertsovom praviru reda.

Od januara do maja 2025: Ovih meseci obuhvaćen je niz tema, uključujući međunarodne programe, organizaciju događaja, etiku, razvoj mladih i usluge članstva. Svaki mesec posvećen je specifičnim oblastima koje su sastavni deo uspešnog rada i rasta mačevanja kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu.

Jun 2025: Program se zaključuje dubokim uranjanjem u učešće komiteta i liderske prilike unutar Super Sporta, pripremajući učesnike da preuzmu aktivne uloge u upravljanju sportom.

Juli 2025: Kohorta 2024-25 učestvuje u ceremoniji dodele diploma i proslavi na Letnjoj nacionalnosti u Milvokiju 2025.

Fil Endruz, izvršni direktor Super Sporta, ističe značaj Liderske akademije, ističući da je nekoliko njenih diplomaca prešlo na glavne liderske uloge u mačevanju i u svojim dnevnim poslovima.

„Kroz Lidersku akademiju polaznici stiču ne samo znanje, nego i praktične veštine i mreže koje ih osnažuju da preuzmu liderske uloge unutar naše zajednice“, kaže on. „To je platforma za strastvene pojedince da utiču na pozitivne promene i pokreću budućnost mačevanja u SAD.“

Prijave za Lidersku akademiju su otvorene od 1. maja do 12. juna, a program zvanično počinje u septembru.

Kratak odgovor: Bilo ko! Liderska akademija je pogodna za svakoga ko je duboko uložen u sport mačevanja — bilo da ste iseljeni sudija, trener koji želi da proširi vaš uticaj ili roditelj posvećen rastu mačevanja na nivou grassroots. Bez obzira na njihovu ulogu, svi učesnici će steći dobro zaokruženo razumevanje i opremljeni su da svrsishodno doprinesu sportu.

Prijavite se odmah!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.