The Future Is Bright: FIE Junior Season Concludes With Three American Individuals, Three American Teams Ranked No. 1

The Future Is Bright: FIE Junior Season Concludes With Three American Individuals, Three American Teams Ranked No. 1

COLORADO SPRINGS, Kolo. — Sve oči su uprte u letnje Olimpijske igre Pariz 2024, gde talentovani tim mačevača daje navijačima Tima SAD dosta razloga za optimizam. Ali samo malo dalje na horizontu, usev uzbudljivih mladih juniorskih (ispod 20) mačevalaca dokazuje da će uzbuđenje oko američkog mačevanja samo rasti kroz Igre u Los Anđelesu 2028.

Sa završenim Svetskim prvenstvom u juniorskom i kadetsko mačevanju 2024, zvanično je završena juniorska sezona 2023-24 FIE.

To znači da je na završnoj juniorskoj svetskoj rang listi, i to je odlična vest Tima SAD: tri pojedinca i tri tima su rangirani br. 1 na svetu.

Pojedinačno, tri američka mačevaoca su završila na vrhu sveta svojim oružjem:

  • Leehi Machulsky (Academy Of Fencing Masters) in Junior Women’s Epee

  • Semjuel Imrek (Alliance Fencing Academy) in Junior Men’s Epee

  • Jurite Emmera (Massialas Foundation (M Team), University Of Notre Dame) in Junior Men’s Foil

Nijedna druga zemlja nije imala dva mačevaoca — a kamoli tri — da završi kao prvoplasirani junior u oružju ove sezone.

Na strani tima, Tim USA Ženski Epee, Muška folija I Muška sablja odreda su takođe završili br. 1 na svetu. Nijedna druga zemlja nije imala tri tima u finišu br. 1.

Slučajno, te tri reprezentacije završile su svoju sezonu na najbolji mogući način: zlatnom medaljom i svetskim prvenstvom na Junior & Cadet Worlds 2024 u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Pored prepoznavanja sportista u ovim timovima, moramo čestitati nacionalnim trenerima ovih odreda — Natalie Dostert, Greg Massialas I Akhi Spenser-El — kao i lični treneri, pomoćni treneri, roditelji bez kojih ova svetska rang lista ne bi bila moguća.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.