USA Fencing Seeks Host for January 2025 Junior Saber World Cup (and Beyond)

USA Fencing Seeks Host for January 2025 Junior Saber World Cup (and Beyond)

COLORADO SPRINGS, Colo. — Budapest. Madridu. Tunisu. A tvoj rodni grad?

USA Mačevanje je na osmatračnici klubova, univerziteta ili organizatora događaja koji će biti domaćini FiE Juniorskog sabljastog Svetskog prvenstva u fudbalu u januaru 2025.

Zamislite da vaš klub bukti sa energijom najboljih mladih sabljastih mačevača na svetu — sportista predodređenih za buduću olimpijsku slavu. Održavanje ovog događaja moglo bi da stavi vaš klub ili zajednicu na mapu, donoseći uzbuđenje i prestiž u vašu lokalnu oblast.

Ukoliko je vaš klub ili organizacija mačevanja zainteresovana da služi kao LOC (lokalni organizacioni komitet) za ovaj turnir, pročitajte i prijavite se do Aug. 16, 2024.

Super Sport je zvanično nagrađen FIE Juniorskim Sabljama Svetskim prvenstvom za jan. 17–19, 2025. Ove datume je odredio FIE (a ne USA Mačevanje). Slično tome, datumi za naredne godine (2026, 2027. i 2028. godine) biće saopšteni čim ih potvrdi FIE, ali usa Mačevanje predviđa da će sve buduće godine ostati u januaru.

Kao Lokalni organizacioni komitet (LOC), vaše dužnosti će uključivati:

  • Obezbeđivanje odgovarajućeg mesta za događaj

  • Obezbeđivanje sve neophodne opreme za konkurenciju

  • Uređenje hotelskog smeštaja za osoblje i učesnike

  • Koordinacija putne logistike zvaničnika sa Nacionalnom kancelarijom

  • Organizovanje kopnenog prevoza i obroka za zvaničnike turnira

Pored prestiža hostinga, LOC će zadržati sve prihode od registracije dobijene sa turnira, mada ove naknade postavlja FIE i ne mogu se menjati.

Proces podnošenja ponuda je sada otvoren. Zainteresovane organizacije moraju da podnesu svoje ponude koristeći zvaničnu prijavu do 16.

Prilikom pripreme ponude očekujte da obezbedite sledeće:

  • Predložena glavna ustanova: Dostupnost za jan. 17-19, 2025, zajedno sa rasporedom koji uključuje takmičarske trake, završne trake, prostore za sedenje, kontrolu/proveru opreme, prostor za dodelu nagrada, sportsku medicinu, DT, svlačionice/toalete, kao i koncesije/prodavce hrane.

  • Oprema neophodna za takmičenje: Sve trake za mačevanje, mašine za bodovanje, podne žice i druga potrebna konkurencija da bi bile usaglašene sa FIE propisima moraju biti izvorne od strane LOC-a.

  • Glavne tehnološke informacije: Ime oklopnog na nacionalnom nivou sa iskustvom na Severnoameričkim kupovima ili drugim nacionalnim turnirima.

  • Host Hotel: Dokumentacija obezbeđenog bloka soba za učesnike i zvaničnike, uključujući predložene cene soba i vrste.

  • Prisustvo dobavljača opreme: Potvrda da li će biti prisutan prodavac opreme ili detalji o alternativnim aranžmanima za sportiste za kupovinu ili popravku opreme.

Napominjemo da je ovo višegodišnja nagrada, pa ćete se kao perspektivni LOC nadmetati da budete domaćini ovog turnira ne samo 2025, već i 2026, 2027. i 2028. godine! Glen Holingsworth, direktor usa Fencing’s Events, je dostupan da odgovori na sva pitanja u g.hollingsworth@usafencing.org.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.