Koga Keldijorova mora da prođe da bi osvojila zlato u Parizu 2024?

Koga Keldijorova mora da prođe da bi osvojila zlato u Parizu 2024?

Dijora Keldijorova (UZB) jedna je od svetlih varnica ženske divizije od -52 kilograma. Trenutno je rangirana kao broj 1 na svetu i već dve godine trči, prošla je u finale Svetskog prvenstva. Ona je 2023. u finalu izgubila od Japanka Uta Abea. Uprkos tome što je i sama bila specijalista za njuazu, Keldiyorova se našla uhvaćena u Abeovom jedinstvenom brendu hara-zutsumi preokreta u zastoju.

Ona je 2024. podlegla okuri-barai Odette Giuffrida (ITA) u finalu. Iako je postigao samo pogodak za vaza-ari, italijanu je to bilo dovoljno da dobije meč.
Glavna rivalka Keldijorova je, naravno, Abe, koja nije izgubila meč od 2019. godine (kada je izgubila od Francuskinje Amandine Buchard u finalu Grend slema u Osaki). Međutim, Đufrida, Distria Krasnići (KOS) i Buhard, svi su glavni kandidati za zlatnu medalju.
Borila se sa Đufridom 8 puta, i osvojila je tačno polovinu njih. Dakle, moglo bi da ide na bilo koju stranu kada je u pitanju borba protiv Italijana. Borila se samo jednom sa Krasnićima, u finalu Tblisi Grend slema 2023. godine, i pobedila Kosovac. Što se tiče Buharda, oni su se takođe sreli samo jednom, na Svetskom mastersu u Jerusalimu 2022, i tamo je izgubila od francuskog igrača.
Neжe biti lako za Keldiyorovu. Иak i ako proрe pored svih ostalih rivala, uvek postoji Abe sa kojima bi morala da se nosi. Keldijorova verovatno ne može da parira Abeu u odeljenju za bacanje ali bi mogla da zada Abeu težak period na terenu. Nema sumnje, izgubila je od Abea na terenu prošli put ali je malo verovatno da će taj potez ponovo uspeti. Zasigurno je Keldiyorova proučavala u iščekivanju da ponovo upozna Abea.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.