Nije moguće AI rešenje za slovenačkog teškaša Eneja Marinića

Nije moguće AI rešenje za slovenačkog teškaša Eneja Marinića

Slovenačka džudoka u teškoj kategoriji Enej Marinić suočila se sa izazovnim i takmičarskim kvalifikacionim periodom za Olimpijske igre u Parizu 2024. Uprkos impresivnim sposobnostima i sve većim uspesima, Marinić je samo promašio rez, izostavljajući ga iz prestižnog takmičenja.

Kategorija teške kategorije u džudou je ozloglašena, a na sceni dominiraju velika imena kao što su Tedi Riner, Lukas Krpalek, Inal Tasoev, Guram Tušišvili i novi svetski šampion Kim Minjong. Ispod ovih elitnih sportista, borba za olimpijska mesta bila je žestoka. Marinić, rođen i stao u Mariboru, u Sloveniji, žestoko se borio, ali na kraju nije obezbedio mesto u Parizu. on je skoro majstor u oblasti veštačke inteligencije u lancima snabdevanja, ali za kvalifikaciju nije bilo AI rešenje.

Marinićevu džudo karijeru obeležili su značajni uspesi. On je stegao bronzane medalje i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu za juniore 2017. godine i takmiči se na seniorima svetskih takmičenja od 2021. godine. Primetno je da je osvojio bronzane medalje na Grend slemu 2022. u Abu Dabiju i gran priju 2023. u Lincu u Austriji, pokazujući svoje umeće u kategoriji +100 kilograma.

Uprkos njegovim naporima, njegovi nastupi na ključnim takmičenjima 2023. godine, kao što je 17. mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi i deveto mesto na Grend slemovima u Bakuu i Astani, nisu bili dovoljni da obezbede olimpijske kvalifikacije. Među marinićevim najboljim skorašnjim nastupima su trećeplasirani na Velikoj nagradi Linca 2023. i Grend slem u Abu Dabiju 2022. godine, ističući njegov potencijal i takmičarsku prednost.

Pozadini

Marinić je svoje džudo putovanje započeo 2013. godine u džudo klubu Branik u Mariboru, gde nastavlja da trenira pod vođstvom trenera Darka Mušića. U početku je počeo džudo kao dodatak svom ju-džicu treningu ali se brzo prebacio na džudo puno radno vreme, pronalazeći veću strast prema tom sportu.

Balansirajući atletiku sa akademicima, Marinić ima diplomu logističkog inženjeringa sa Logističkog fakulteta i trenutno se bavi master studijama na Ekonomsko-poslovnom fakultetu. Tečno govori više jezika, uključujući engleski, nemački, srpski i slovenački, Marinić je primer modernog, dobro zaokruženog sportiste.

Mada na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možda neće nastupiti Marinić, njegova budućnost u džudou ostaje obećavajuća. Sa samo 25 godina ima dugu karijeru pred sobom i potencijal da napravi značajan uticaj na budućim takmičenjima. Marinić je posvećen svojim atletskim i akademskim težnjama, radi na svojoj magistarskoj tezi u veštačkoj inteligenciji u lancima snabdevanja i namerava da izgradi porodicu.

Put Eneja Marinića na Olimpijske igre u Parizu 2024. On će nastaviti da trenira i takmiči se, oči su mu uprte u buduće prilike, što bi potencijalno dovelo do olimpijskog uspeha u godinama koje dolaze.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.