Novi šampioni Džudoa: Analiza zvezda proboja sa Olimpijskih igara 2024.

Novi šampioni Džudoa: Analiza zvezda proboja sa Olimpijskih igara 2024.

Džudo manifestacija na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Moderna japanska borilačka veština je ona koja je nastavila da se pojavljuje kao sport u kojem mnogi uživaju, a Olimpijske igre pomažu da se privuče više ljudi u taj sport i potencijalno naprave novi navijači.

S obzirom da su Letnje igre među jednim od najboljih sportskih događaja kojima se mnogi raduju, džudo manifestacija je takođe jedna disciplina koja privlači svoj pošteni udeo kladionica. Sa unapređenjima kao što je 10bet ponuda dobrodošlice na raspolaganju probisvetima koji žele da se opklade i pojačaju svoje uzbuđenje koje Igre mogu da pruže, borilačka veština je ona koja privlači intrige.

Ovogodišnja manifestacija neće biti drugačija, jer postoji niz novih zvezda koje bi mogle da izbroju u Parizu i zaista postanu veće ime. Zaista, mnogo je onih koji su poznati unutar najužeg kruga ovog sporta i među navijačima koji pažljivo gledaju, ali sa milionima koji su spremni da gledaju kako se takmiče najbolje džudoke na svetu, postoje neki koji bi mogli da vide kako njihov talenat dobija prijem koji istinski zaslužuje.

Koje džudoke treba da izađu i izbijaju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024?

Olimpijske igre u Parizu 2024. godine nesumnjivo će biti pozornica u kojoj će mnogi od onih koji se takmiče želeti da izbiju i naprave sebi ime kada im se pruži prilika. S obzirom da se takmiči toliko različitih podela, navijači će verovatno pronaći novu zvezdu koja se pojavljuje i u muškoj i u ženskoj diviziji.

Kod muškaraca ne bi bio šok kada bi se oštro posmatrali slični ĐordiJu Sardalašviliju. Gruzijac je jedan od najuzbudljivijih u lakoj diviziji, pošto je već uspeo da postigne dosta uspeha. Na drugim mestima mogli smo da vidimo i njegovog sunarodnika Tato Grigalašvilija kako izbija, kao i Belgijanca Matijasa Kasea, jer je zainteresovao svoje strateške sposobnosti. Strpljenje je možda ključ u ovom finalu snova.

U ženskoj diviziji, Nemke Ana-Marija Vagner i Kanađanka Krista Deguči su neosporna budućnost džudoa. Obe žene imaju svoje veštine, s tim što je Vagner moćan i tehnički, dok je Deguči otporan i taktiиki. Obojica su uspeli da iskoriste svaku od ovih snaga za svoje najbolje sposobnosti, čineći ih ogromnim silama.

Ko će verovatno biti štićena džudoka na Olimpijskim igrama u Parizu 2024?

S tim što je Tedi Riner spreman da se takmiči u muškoj teškoj kategoriji, gotovo je nemoguće i nesmotreno gledati dalje od Francuza. On je 11-godišnji svetski šampion i ima tri olimpijske zlatne medalje. Možda je na starijoj strani većine džudoka sa 35 godina, ali je neverovatan sportista koji će imati dosta podrške kod kuće da ga podrži.

„Gazda“ će imati neku potencijalnu žestoku konkurenciju poput Temura Rakhimova i Inala Tasoeva kao relativno novajlije. Njih dvojica – koji su iz Tadžikistana i Rusije – obojica su vešti, a Tasoev je branilac titule možda i najveći rival Rinera.

U ženskoj diviziji možete očekivati da vidite Clarisse Agbegnenou izazov za zlatnu medalju na težini od 63 kilograma. Osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine i uprkos tome što je od tada postala majka, čini se da nije patila u smislu svojih džudo sposobnosti. Ne računajmo ni Miku Taširo iz Japana i nedavnu svetsku šampionku Džoanu van Lišout iz Holandije, tako da će Agbegnenuu biti potrebni svi napori da ovog leta uzme još jednu zlatnu medalju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.