Kompletan Vučji čopor prikazan je na Qazaqstan Barysy Grend slemu

Kompletan Vučji čopor prikazan je na Qazaqstan Barysy Grend slemu

Kategorija U100 kilograma na Qazaqstan Barysy Grend slemu 2024 pružila je uzbudljive trenutke gledaocima, posebno kada je Aron Volf pokazao povratak u svoju najbolju formu. U poslednjem meču protiv Danijela Ajha iz Švajcarske, Volf je prikazao svoj zaštitni znak sečenja nameštaljki i kumi-kata rešenja. Uprkos eksperimentisanju sa različitim napadima, Ajh je iskoristio priliku, suprotstavivši se Vučićevim potezima i na kraju obezbedivši pobedu levom stranom o-uči-garija u uči-matu, glatko bacajući Vulfa za ipon.

Na prvom takmičenju za bronzanu medalju, Horhe Fonseka iz Portugala demonstrirao je svoju dominaciju lansirajući Zlatka Kumrića sa velikim o-soto-garijem, obezbedivši pobedu u roku od samo 20 sekundi. Fonseina posvećenost drami i odlučnosti bila je očigledna tokom celog turnira.

Impresivan učinak Danijela Ajha, uključujući i zadovoljavajući sasae protiv Danske Matijasa Madsena, podstakao ga je na polufinale gde se suočio sa Kumrićem. Uprkos kumrićevoj pobedi nad Peterom Palčikom, iskusna džudoka je uspela da zaštiti svoju prednost i obezbedi mesto u poslednjem bloku.

U međuvremenu, Palčikova netačna odluka da izgubi držanje i oslobodi se stiska u pederskom finalu skupo ga je koštala, što je Kumriću omogućilo da iskoristi priliku i plasira se u poslednji blok. Fonseka i Palčik su pokazali svoju veštinu i odlučnost u repeši, obezbeđujući svoja mesta u poslednjem bloku.

Na kraju, zlatna medalja pripala je Eronu Volfu, koji je pokazao svoju odlučnost i cilj uspeha na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Volfova pobeda istakla je njegov povratak u top formu i učvrstila njegov status ogromnog pretendenta u kategoriji U100 kilograma.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.