Zhenzhao Ma pobedio nemačko obećanje Olek za zlato U78kg

Zhenzhao Ma pobedio nemačko obećanje Olek za zlato U78kg

Na Grend slemu Qazaqstan Barysy, osvajač svetske srebrne medalje Zhenzhao Ma iz Kine osvojio je zlatnu medalju u kategoriji U78 kilograma. U finalu se suočila sa Anom Montom Olek, koja, uprkos tome što je 13. Uprkos tome, Olek ostaje usredsređen na dugoročni napredak, postavljajući osnove za buduće cikluse.

Tokom čitavog takmičenja, Olek je pokazivala svoje ogromne džudo veštine, porazivši protivnike kao što su Ikeda iz Japana, Tatarčenko iz Tima za izbeglice sportista i Poljski Pacut-Kloczko na putu ka finalu.

U poslednjem meču, Olek je delovao jače i udobnije, sa lakoćom se nosio sa Maovim zahvatima i napadima. Međutim, taman kada je takmičenje ušlo u zlatni rezultat, Ma je pogubila pametnog ko-soto-gakea kako bi bacila Oleka za ipon, obezbedila zlatnu medalju za sebe i ostavila Oleka sa srebrom.

Na prvom takmičenju za bronzanu medalju nastupile su Ema Rid iz Velike Britanije i Beata Pacut-Klocko iz Poljske. Rid je postigao prvi pogodak sa aši-vazom za vaza-ari, zamalo ga je pretvorio u rezultat na terenu. Uprkos nemilosrdnim pokušajima Pacut-Kloczko levorukog uchi-mata i ashi-waza, Rid je uspela da izdrži pritisak i obezbedi svoju drugu uzastopnu bronzanu medalju u isto toliko nedelja.

Na drugom takmičenju za bronzanu medalju, Nadeža Tatarčenko iz Tima za izbeglice sportista suočila se sa Vanesom Čalom iz Ekvadora. Utakmica je bila prepuna akcija, a obe džudoke su pokušavale razna bacanja. Međutim, Tatarčenko je zapretio opasnim šalterom, na koji Čala nije imao prisebao, što je na kraju dovelo do toga da ona bude bačena, a Tatarčenko prisvoji bronzanu medalju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.