Ana Monta Olek gleda ka tituli u Astani

Ana Monta Olek gleda ka tituli u Astani

U kategoriji do -78 kilograma, prva dva nosioca su Ma Dženžao iz Kine, osvajačica svetske srebrne medalje 2022. godine, i Nemka Ana Monta Olek, trostruka osvajačica Gran pri nagrade. Ma ulazi u takmičenje sa bronzanom medaljom sa Grend slema u Antaliji 2024, dok je Olek, sa 21 godinom, jedan od trojice nemačkih atletičara koji su trenutno na kvalifikacionoj poziciji za Olimpijske igre u Parizu u ovoj kategoriji.

Međutim, njene olimpijske aspiracije možda će morati da sačekaju do LA 2028. Jedini prethodni susret Ma i Oleka dogodio se na Svetskom prvenstvu 2023. godine, gde je Ma izašao kao pobednik. Olek će jedva čekati da preokrene taj ishod ako obojica napreduju do finala.

Britanski duo Ema Rid i Natali Pauel su četvrti i peti nosilac, odnosno preslikavaju svoje seme sa prošlonedeljnog događaja u Dušanbeu. Oni će se verovatno sastati u četvrtfinalnoj fazi. Rid je neznatno produžila svoju prednost u odnosu na Pauela na olimpijskoj rang listi, pošto je obezbedila bronzu u Tadžikistanu, uprkos porazu od Pauela, koji je završio na petom mestu. Pauel ima priliku da zatvori jaz snažnim učinkom u Astani.

Đordija Stangherlin iz Italije, osvajač srebrne medalje sa Taškent Grend slema 2023. godine, treći je nosilac i potencijalno bi u četvrtfinalu mogao da se suoči sa Beatom Pacut-Kloczko iz Poljske. Pacut-Kloczko dolazi na takmičenje sa samopouzdanjem nakon što je prošle nedelje osvojio bronzu u Dušanbeu. Lorijana Kuka sa Kosova je šesta nosilac i namerava da okonča svoju sušu na podijumu, iako se suočava sa teškim izazovom protiv vrhunskog nosioca Ma Dženžaoa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.