Boltaboev pobedio Kavelijusa za zlato u Astani ali su obojica postavili nove standarde

Boltaboev pobedio Kavelijusa za zlato u Astani ali su obojica postavili nove standarde

U finalu U81 kilograma za muškarce, Čini se da je Nemac Timo Kavelije uložio maksimalne napore tokom preliminarnih rundi, što je dovelo do izazova protiv strašnog Šarofidina Boltaboeva iz Uzbekistana. Boltaboev je demonstrirao kontrolu tokom celog takmičenja, na kraju je izveo snažno bacanje ura-zvocanja kako bi obezbedio vaza-ari i ubedljivu pobedu. Ovaj trijumf će nesumnjivo povećati poverenje Boltaboeva za buduća dešavanja, posebno posle brzog poraza u Tadžikistanu.

Boltaboeva pobeda odražava njegovu sposobnost da uči iz prošlih razočaranja, o šta je dokazano njegovim nezadovoljstvom njegovim nastupom u Dušanbeu nedelju dana ranije. Suprotno tome, Abilakhan Žubanazar iz Kazahstana, koji još uvek jaše zamah od svoje bronzane medalje u Dušanbeu, imao je priliku da spasi svoj turnir suočavajući se sa Švajcarkinjom Aurelijen Bonferoni u takmičenju za bronzanu medalju. Žubanazar je iskoristio ovu šansu, brzo postigavši ipon kontranapadom rano na meču, na oduševljenje domaće publike.

Na drugom takmičenju za bronzanu medalju, veteran džudoka Atila Ungvari iz Mađarske suočio se sa Sotarom Fudživarom iz Japana. Uprkos iskustvu Ungvarija, Fudživara je izašao kao pobednik, iskoristivši penale Ungvarija da obezbedi bronzanu medalju.

Kao prvi nosilac u takmičenju i takmičeći se na domaćem terenu, Žubanazar je ušao u takmičenje sa velikim očekivanjima. Njegov snažan učinak, zajedno sa Impresivnim nastupom Kavelija, istakao je dinamičnu prirodu džudo takmičenja, gde svaki turnir predstavlja nove mogućnosti i izazove za sportiste da ih prevaziđu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.