Hrvatica Katarina Kristo preduzela korake

Hrvatica Katarina Kristo blizu kvalifikacija za Olimpijadu

U finalu U63 kilograma u Astani, napetost je bila velika kada se hrvatska džudoka Katarina Kristo suočila sa komšinicom Andrejom Leski, a obe su imale ključne poene za olimpijske kvalifikacije. Kristo, rešena da obezbedi maksimalne poene kako bi povećala svoje težnje u Parizu, stručno je vodila borbu, pokazujući oprezan, ali efikasan pristup. Uprkos ogromnim veštinama bacanja Leskog, Kristo je precizno upravljala takmičenjem, osiguravajući da izbegne bilo kakve potencijalne zamke. U tesnoj i intenzivnoj borbi, Kristo je izašla kao pobednik, oslobađajući riku olakšanja i zadovoljstva jer je verovatno obezbedila svoju kartu za Pariz.

Za Krista i njenog sunarodnika Ivu Oberan ulozi su bili veliki, ne samo u konkurenciji za medalje, nego i za nominaciju Njihovog Nacionalnog olimpijskog komiteta za Pariske igre. Oberan, koji je trenutno na 23. U njihovom polufinalnom okršaju Kristo se suprotstavio Oberanu kako bi obezbedio svoje mesto u finalu, što je dodatno intenziviralo njihov duel sa olimpijskim kvalifikacijama.

Na takmičenju za bronzanu medalju između Pohla (GER) i Oberana (CRO), Oberan je prvobitno preuzeo kontrolu agresivnim napadima. Međutim, u žestokoj razmeni, Oberanov pokušaj rezultirao je time da je njena glava bila prva tačka kontakta sa otiračem, što je dovelo do njene diskvalifikacije i dodele Pohl njene prve grend slem medalje, naišao je na jubilarni osmeh.

U drugom obračunu za bronzanu medalju nastupili su kandidati iz Brazila i Japana, dok su se Nauana Silva i Minami Aono borile. Uprkos snažnom učinku Silve tokom celog dana, Aono je stekao pobedu u ne-vazi, obezbedivši Silvi zadršku punih 20 sekundi ranije na takmičenju, zapečativši bronzanu medalju za Japan.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.