Nije težak teren U70kg ali mnogo unutrašnjih bitaka se može rešiti u Kazahstanu

Nije težak teren U70kg ali mnogo unutrašnjih bitaka se može rešiti u Kazahstanu

Kategorija U70 kilograma predstavlja priliku za džudoke da iskoriste ključne bodove za olimpijske kvalifikacije ili reše unutrašnje bitke. Šest kandidata iz Dušanbea vraća se, gledajući još jedan snažan rezultat, ali reflektori najsjajnije sijaju na vrhunskom nosiocu, Lari Cvjetko (CRO), koja je prošle nedelje stekla srebro. Uprkos nedavnom uspehu, Cvjetko i dalje zaostaje za svojom saigračem Barbarom Matić na olimpijskoj rang listi sa 1800 poena razlike.

Sa samo 1000 bodova na raspolaganju na grend slemu i oba atletičara predviđena za predstojeće Svetsko prvenstvo u Abu Dabiju, Cvjetko ovde mora da obezbedi pobedu kako bi suzila jaz i povećala svoje šanse da nadmaši Matića na Svetskom prvenstvu.

Za britanski duo Keli Petersen Polard i Kejti-Džemajma Jejts-Braun, njihova bronza i peto mesto u Tadžikistanu podstakli su ih na olimpijske kvalifikacione pozicije. Međutim, sa samo jednim mestom na raspolaganju za Pariz, trka između njih ostaje tesna, a Petersen Polard vodi sa malom razlikom od 200 poena. Petersen Polard se suočava sa izazovnim otvaračem protiv Irene Pedroti (ITA) i potencijalno četvrtfinalnim okršajem sa Gulozom Matniyazovom (UZB). U međuvremenu, Jejts-Braun bi u četvrtfinalu mogao da naiđe na strašnu Madinu Taimazovu (AIN).

Kim Polling (ITA), koja je debitovala za Italiju, šesta je nosilac, što dodaje još jednu dimenziju takmičenju. Maja Gošen (ISR) kompletira spisak nosilaca. Mada najboljih osam trenutno zauzimaju direktna olimpijska kvalifikaciona mesta, kandidati kao što su Ida Erikson (SWE), Fidan Ogel (TUR) i Luana Karvaljo (BRA) mogli bi da poremete položaje u finišu podijuma, intenzivirajući bitku za olimpijska mesta.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.