Može li Abylaikhan Zhubanazar da odoli iskusnom Alanu Khubetsovu

Može li Abylaikhan Zhubanazar da odoli iskusnom Alanu Khubetsovu

Na Qazaqstan Barysy Grend slemu 2024, Abylaikhan Zhubanazar izlazi kao favorit u kategoriji -81kg, uživajući prednost u nadmetanju na domaćem terenu. S obzirom da nijedna od osam najboljih drugoplasiranih u odnosu na prethodnu godinu nije bila prisutna, Žubanazar gleda na podijumski finiš kako bi učvrstio svoju poziciju na olimpijskoj rang listi, ojačan svojom bronzom u Dušanbeu.

Izazov za Žubanazara je iskusni svetski šampion iz 2019. godine Sagi Muki (ISR), drugi nosilac i namerava da iskoristi svoju nedavnu bronzu na Grend slemu u Tbilisiju kako bi obezbedio mesto na olimpijskoj rang listi.

Žoao Fernando (POR), četvrti nosilac, ulazi u takmičenje sa samopouzdanjem nakon što je ove godine obezbedio dve WJT medalje. Međutim, čeka ga strašno prvo takmičenje protiv olimpijskog šampiona 2016.

Osmi nosilac Mihailo Svidrak (UKR) suočava se sa teškom bitkom, kojoj je potreban snažan učinak da bi obezbedio olimpijsku kvalifikacionu poziciju. Njegovo putovanje uključuje izazovan meč protiv osvajača svetske srebrne medalje 2018. i iskusni takmičar Sotaro Fudživara (JPN) u drugom krugu.

Kandidati bez premca kao što su Medikson Del Orbe Kotorreal (DOM), Dominik Resel (GER) i Aurelijen Bonferroni (SUI) predstavljaju pretnju utvrđenom poretku, posebno kada im je cilj da se probiju na pozicije olimpijskih kvalifikacija. Pored toga, iskusni Alan Khubetsov (AIN), koji se može pohvaliti sa deset grend slem medalja, i dalje je težak kandidat sposoban da stegne podijumsku završnicu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.